Els Premis Recvll de Blanes guardonen Ramon Madaula, Albert Canadell, Joan Callau i Jaume Planas

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

El lliurament de premis de la 56a edició del certamen, enguany marcats pel centenari de la revista que els va crear, s’ha fet aquest diumenge al Teatre de Blanes.

L’acte l’han encapçalat el president de la Generalitat, Quim Torra, i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, que han lliurat plegats el premi més destacat, el de Narració Joaquim Ruyra. La secretària del jurat, M. Àngels Vázquez, s’ha encarregat d’anar desvetllant el veredicte del jurat que, per primera vegada, ha estat presidit una dona, l’escriptora gironina Maria Mercè Roca.

Els Premis Recvll d’enguany han guardonat amb el Premi de Narració Joaquim Ruyra a l’osonenc Albert Canadell, per la seva obra “La Ferida”, que aplega dues obres narratives.

El Premi de Poesia Benet Ribas va recaure a l’escriptor de l’Ametlla de Mar Joan Callau, pel recull de poemes “Com l’Hora Blava”, en què es transcorre per un viatge instrospectiu i intens. El llibre tanca la trilogia poètica iniciada al 2014 amb “L’avís de l’àngel” i continuada al 2018 amb “L’arbre que som”.

Els 56ns Premis Recvll van guardonar a dos autors ja reconeguts amb els guardons. D’una banda, el Premi de Teatre Josep Ametller va premiar a l’actor i director Ramon Madaula per la seva obra “Els Brugarol”, que explica la història d’una família de l’alta burgesia catalana que dóna títol a l’obra.

D’altra banda, el Premi de Retrat Literari Rafael Cornellà-Joaquim Abril va guardonar a l’escriptor local Jaume Planas, ja guanyador d’un Premi Recvll fa 4 anys –en aquell cas, el de Periodisme-, i que en aquesta edició ha estat guardonat per un retrat literari d’un escriptor que s’encarrega de fer la biografia de l’històric grup de rock de Banyoles Kitsch.

Els 56ns Premis Recvll van declarar desert el Premi de Periodisme Salvador Reynaldos, en considerar el jurat que cap de les obres presentades reunien la qualitat necessària.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics