URGENT

Malgrat posa en marxa el programa “Detecta’m” per vetllar les persones grans que viuen soles

Compartiu aquesta història

El programa té per objectiu vetllar i garantir el benestar de les persones grans que viuen soles amb la col·laboració i complicitat del seu entorn.

Segons dades del consistori malgratenc, el 20% de les persones que viuen al municipi són majors de 65 anys, moltes d’elles viuen soles i també moltes d’aquestes persones volen continuar vivint a casa seva per preservar el seu benestar. És per aquest motiu que, des de la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Malgrat, es va decidir posar en marxa el projecte, que vol reduir el risc d’aïllament d’aquestes persones i l’exclusió social que poden patir.

La iniciativa, adreçada a majors de 65 anys, es complementa amb la participació de veïns i veïnes, comerciants, professionals i voluntaris de les entitats del municipi, entre altres, que excerceixen de “detectors”. Quan aquestes persones observen qualsevol canvi o incidència en la vida diària de les persones grans, com podria ser desorientació espai-temporal, pèrdua de memòria, roba poc adequada, malalties, lesions, o absència, entre altres signes, ho han de comunicar a Serveis Socials, a la Regidoria de Gent Gran o bé a emergències.

Durant els mesos de gener i febrer s’ha estat fent la divulgació del programa entre la ciutadania per informar en què consisteix, i durant aquest mes de març s’enviarà una carta informativa a les persones majors de 65 anys per explicar el projecte.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics