Converses entre Ajuntament i Confraria per la processó dels exlegionaris

Crist de la Bona Mort dels ex legionaris. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En menys d’un mes, el 9 d’abril, està anunciada una nova processó de Setmana Santa a Sant Lluís convocada de nou per la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria de Palafolls. De nou l’entitat, dirigida per l’exregidor del PP local, Óscar Bermán, ha convidat per 5è any consecutiu a la “Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios” a la cita per tal que desfilin abillats amb indumentària militar i armes simulades al costat del seu Crist de la Bona Mort.

La presència d’aquests exmilitars desfilant pels carrers del barri sempre ha provocat controvèrsia i, un any més, l’Ajuntament de Palafolls està en converses amb l’entitat organitzadora per intentar evitar que els exlegionaris participin d’aquesta activitat.

Justament ahir es va fer una primera reunió entre govern i responsables de l’entitat que organitza la processó. Segons l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, el govern va plantejar la seva disconformitat amb la presència dels exmilitars desfilant amb càntics com “El Novio de la Muerte” i armes simulades en un acte suposadament religiós. El batlle afirma que, justament, els exmilitars són l’element de discussió entre l’organització i el consistori.

Després de la trobada d’ahir a la nit, que va comptar amb membres del govern i els responsables màxims de la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria de Palafolls, l’alcalde assegura que s’està buscant un punt de consens per solucionar la problemàtica que fa anys que es viu entorn a la participació dels exmilitars a l’activitat.

L’alcalde de Palafolls manté que farà el possible per evitar que els exmilitars desfilin de nou a Palafolls a la propera Setmana Santa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics