El coronavirus obliga a adaptar l’activitat de les escoles

Palafolls. Imatge de l'Escola Mas Prats.
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Durant les darreres hores, les autoritats han continuat adoptant mesures de prevenció per tal de contenir la propagació del coronavirus. Això ha afectat a diversos nivells de la societat, inclosos l’educatiu, l’esportiu i també el d’oci de la tercera edat.

Durant les darreres hores, el Departament d’Educació ha instat a la suspensió de tota activitat que organitzin els centres educatius del Departament o qualsevol servei del mateix Departament que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres de forma simultània.

En aquest sentit, des de l’escola Mas Prats de Palafolls expliquen que aquesta restricció els ha obligat a anul·lar la sortida que tenien prevista avui al Teatre Clavé de Tordera.

Laura Duarte, directora del centre escolar, explica que des de l’escola s’explica als alumnes què és el coronavirus i s’aprofita per fer pedagogia sobre bons hàbits d’higiene en les diverses activitats que es fan a l’escola.

El Departament d’Educació manté les activitats extraescolars i també les excursions escolars si només hi participen alumnes d’un sol centre.

Tant l’escola Mas Prats com també Les Ferreries tenen previst celebrar jornades de portes obertes la setmana que ve. Aquestes activitats es mantenen programades però, tal i com puntualitza la directora de Mas Prats, se celebraran seguint les mesures de reforç implementades pel Departament d’Educació.

Des de l’àmbit educatiu es demana a les famílies que, per fer front a l’afectació del coronavirus, facin cas de les informacions que provenen de canals oficials.

Per la seva banda, empreses de viatges que treballen amb l’IMSERSO han notat també els efectes de les mesures restricitves arran del coronavirus, després de la suspensió dels viatges que organitza aquest ens.

RP ha pogut parlar amb responsables de l’agència Risitour Viatges de Malgrat de Mar, que han lamentat la manca d’informació sobre aquesta suspensió. Han explicat que les dues principals agències gestores dels viatges per gent de la tercera edat no van tenir-ne coneixement fins ahir, i asseguren que tot plegat els ha suposat un “caos” al negoci. Segons han explicat, l’anul·lació dels viatges ha entrat en vigor a partir d’aquest migdia, i es mantindrà fins el 13 d’abril.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics