URGENT

Comunicat de l’Ajuntament amb la relació de serveis municipals afectats a partir de divendres pel coronavirus

Compartiu aquesta història

Les mesures que s’han pres via Decret d’Alcaldia són fruit de les indicacions realitzades des del CECAT i els diversos departaments de la Generalitat, pel pas a la Fase d’Emergència 1 del PROCICAT.

L’Ajuntament de Palafolls, arrel de les indicacions realitzades des del CECAT i dels diversos departaments de la Generalitat, i el pas a la Fase d’Emergència 1 del PROCICAT, ha decidit prendre una sèrie de mesures que queden recollides en un Decret d’Alcaldia publicat avui.

Aquestes mesures, emmarcades en les accions preventives que s’estan adoptant a Catalunya per contenir el coronavirus (Sars-Cov-2)augmenten les restriccions ja anunciades ahir tot i que no hi ha cap cas confirmat de contagi a Palafolls. En qualsevol cas, el telèfon 061 s’ha convertit en gratuït per atendre les consultes sobre el virus. En cas de símptomes, cal trucar-hi.

Seguint indicacions del Departament d’Educació de la Generalitat, escoles de primària i secundària, escoles bressol i instituts del municipi romandran tancats a partir d’aquest mateix divendres, 13 de març, tot i que a Palafolls ja era un dia de lliure disposició. La mesura del tancament de tots els centres educatius tindrà una previsió inicial de 15 dies, i està subjecte a les actualitzacions provinents de les instruccions per part de les autoritats sanitàries o instàncies superiors.

 

Tancament dels següents equipaments municipals:

A partir de demà divendres, i fins a l’aixecament de la suspensió en funció de l’evolució, a Palafolls s’hi ha decretat el tancament dels següents equipaments i serveis:

 • Servei Respir
 • Llar d’infants
 • Escola de Música i Dansa
 • Escola d’Adults
 • Biblioteca
 • Casal d’avis
 • Casal de la dona
 • Local social de Mas Carbó, Cim Miralles, Sant Genís
 • La línia L5 de bus urbà
 • Annex del dispensari
 • Teatre de Palafolls
 • La Protectora d’animals
 • Can Forroll
 • Can Batlle
 • Instal·lacions esportives: la Figuerassa, el camp de futbol i el Palauet
 • La Nau d’Entitats
 • El Molí d’en Puigvert
 • Els centres educatius municipals: Llar d’infants Palafollets, Escola d’adults de Palafolls.
 • L’accés als col·laboradors a Ràdio Palafolls

En conseqüència, tots els serveis que estiguin previstos en aquests espais queden també suspesos. En el cas específic dels casals de gent gran, factor especial de risc, se suspenen les sortides fora del municipi i les activitats dirigides organitzades per la regidoria d’Esports.

En el cas del Mercat Municipal, es recomana fer pedagogia i intensificar-hi les actuacions de prevenció relacionades amb la neteja i higiene, la manipulació d’aliments i el contacte amb la gent. Es recomana a les entitats d’educació en el lleure anul·lar tota activitat de caus, esplais i altres activitats en l’àmbit del lleure que suposi la coincidència d’infants i joves de centres educatius diferents.

El Cementiri Municipal no es veu afectat per aquestes mesures.

 

En relació amb els serveis en equipaments municipals:

Es restringeix l’accés a les següents dependències municipals:

–  Policia Local: es limitarà l’accés a les dependències policials i el requeriment del servei policial es farà telefònicament.

–  Oficina d’atenció ciutadana (OAC): Les instàncies es presentaran prioritàriament mitjançant el registre d’entrada telemàtic a través del web https://www.palafolls.cat/pl51/ajuntament-seu-electronica/serveis-i-tramits/tramits/id23/instancia-generica.htm , i les consultes s’atendran via telefònica (trucant al número 937620043), o mitjançant un correu electrònic a l’adreça palafolls@palafolls.cat.

Pel cas que sigui necessari el registre presencial, el seu horari quedarà limitat de les 9:00 a 10:30 hores i de les 13:00 a les 14:00 hores i serà necessari haver concertat cita prèvia que es demanarà telefònicament (937620043).

–   Serveis socials: es limitarà l’accés a les dependències i només s’atendran de forma presencial aquelles visites d’urgència amb cita prèvia. Les consultes es realitzaran telefònicament i s’ajornen totes aquelles visites programades de caire no urgent.

 

 Es limiten els següents serveis i equipaments:

–   No es podrà accedir a l’edifici de l’Ajuntament, a excepció de l’Oficina d’Atenció Ciutadana amb les limitacions anteriorment establertes, i aquelles consultes que es vulguin realitzar a les àrees (urbanisme, intervenció, secretaria, recursos humans, etc.) es faran telefònicament.

–   Tampoc es podrà accedir als edificis on es troben la resta d’àrees/regidories municipals i les consultes que es vulguin realitzar es faran telefònicament.

Les visites concertades amb l’equip de govern i/o amb  els tècnics municipals, que no tinguin caràcter d’urgència, queden ajornades fins que s’alcin les mesures preventives.

Amb caràcter general, totes les activitats programades queden ajornades fins que es pugui garantir la salut dels usuaris.

Pel que fa a la neteja, es reforçarà el servei de neteja als parcs municipals i als jardins municipals, com també el dels diversos equipaments municipals.

L’Ajuntament de Palafolls transmet un missatge de tranquil·litat, i recorda la importància de seguir les informacions relatives al coronavirus (Sars-Cov-2) NOMÉS des dels canals oficials de l’Ajuntament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics