Acaba el període per poder fer cremes agrícoles

Crema controlada al Gorg dels Cans. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Crema de restes vegetals – gencat.cat

Com és habitual en la majoria d’anys, les dates de mitjans del mes de març indiquen el final del període permès de cremes en terrenys forestals.

Ahir, 15 de març, va finalitzar el període per poder realitzar cremes de rostolls, marges o restes forestals, entre altres. La restricció, que s’estableix fins al mes d’octubre, té objectiu de prevenir focs forestals durant el període de més altes temperatures, ambient més sec als boscos i, conseqüentment, més risc d’incendis.

La prohibició de fer cremes s’estén en un radi de 500 metres de les zones forestals, cosa que significa que al terme municipal de Palafolls la restricció pràcticament és total, i anul·la tots els permisos que s’hagin demanat als ajuntaments. Durant aquest període, qualsevol persona que necessiti fer una crema ha de sol·licitar una autorització expressa del Departament d’Agricultura de la Generalitat.

Oriol Bassa és tècnic de Medi Ambient del Consell Comarcal del Maresme.

La restricció durant aquests mesos també prohibeix llençar objectes encesos, com coets o focs d’artifici, abocar escombraries i restes vegetals que puguin ser causa d’un incendi, així com utilitzar bufadors o similars. La prohibició també inclou la realització de focs d’esbarjo, com ara barbacoes, ni d’altres relacionats amb l’apicultura.

Davant de l’incompliment de la prohibició les persones poden ser sancionades pels agents rurals o la Policia Local. Bassa aclareix que les autoritzacions del Departament d’Agricultura no serveixen per activitats com calçotades o focs d’esbarjo.

La prohibició per fer cremes forestals es mantindrà en vigor fins al 15 d’octubre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics