Les zones blaves queden sense efecte durant el període de confinament

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Palafolls i diversos municipis del voltant han decidit desactivar les zones blaves d’estacionament. La mesura s’ha pres davant el decret d’Estat d’Alarma, que impedeix als conductors poder sortir només per moure el vehicle que està estacionat en aquestes zones d’estacionament limitat.

El nou decret, en vigor des de la passada nit de diumenge, permet agafar el vehicle només per anar a fer les tasques que s’expliciten –com pot ser l’adquisició de productes de primera necessitat, la cura de persones dependents, o anar i tornar de la feina, entre altres-, així com per anar a posar benzina.

La mesura d’anul·lar l’activitat a la zona blava també l’han pres Ajuntaments com els de Malgrat, Pineda o Calella. En aquest darrer municipi, segons ha informat el consistori calellenc, s’ha anunciat que els agents i vigilants que s’encarreguen del control i gestió de les zones blaves del municipi passaran a realitzar tasques de suport a les accions contra el coronavirus, convertint-se en prescriptors de les mesures de seguretat que s’han adoptat per prevenir el contagi de la malaltia.

A Palafolls, aquest mateix dilluns l’Ajuntament ha emès un nou decret establint els serveis mínims per tal d’acordar la reorganització dels diversos serveis municipals i comunicar les mesures de flexibilitat per tal de facilitar el teletreball als empleats municipals.

L’Ajuntament també ha anunciat que aquells treballadors que s’hagin de desplaçar a l’Ajuntament forçosament, se’ls facilitarà una credencial on se certifiqui que són treballadors municipals, perquè la puguin exhibir en cas que els agents de l’autoritat els hi requereixin.

Degut a les afectacions, a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà les instàncies es presentaran únicament mitjançant el registre d’entrada telemàtic a través del web, i les consultes s’atendran via telefònica, trucant al 93 762 00 43.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics