Alemany demana mesures més dràstiques per frenar el coronavirus

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des de dissabte està en vigor el decret que estableix l’Estat d’Alarma arreu del territori espanyol, que entre altres limita la mobilitat de la ciutadania a les situacions més imprescindibles i confinant a la població a casa seva.

La decisió, però, s’ha vist insuficient des d’administracions com el Govern català, que demana un confinament total de la població, tal i com ja s’ha impulsat en zones com Igualada, i que es prenguin mesures més dràstiques per frenar la corba d’infecció del coronavirus.

Francesc Alemany, alcalde de Palafolls, explicava ahir en una entrevista a l’Informatiu Vespre que diversos alcaldes de la zona consideren necessari que es combati el virus amb més contundència. En aquest sentit, consideren que l’única manera de limitar els contagis és el confinament total, malgrat que això comporti afectacions importants, entre altres, a nivell econòmic.

Alemany assegura que hi ha un sentiment generalitzat entre els consistoris de la zona a l’hora de considerar mesures més dràstiques, i considera que cal enviar missatges a la població que no siguin contradictoris.

L’alcalde considera que cal ser com més coherent millor des de l’administració i que cal escoltar a les autoritats sanitàries per fer front a la crisi del coronavirus. Per part dels ajuntaments, Alemany assegura que es fa tot el que es pot.

Des d’ahir, el Govern espanyol té tancades les fronteres terrestres estatals i només es permet l’entrada a les persones residents a Espanya o les mercaderies.

L’última actualització de la xifra d’afectats pel coronavirus a l’Estat espanyol pujava fins a 11.178 persones infectades i 491 morts. A Catalunya, ahir es va triplicar la xifra de contagiats, amb prop de 1.400 casos i 18 víctimes mortals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics