S’ajornen la preinscripció escolar i la selectivitat

Foto: gencat.cat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Departament d’Educació va anunciar ahir l’ajornament del període de preinscripció escolar del segon cicle d’infantil, primària i secundària, prevista inicialment entre el 23 de març i l’1 d’abril.

Educació argumenta que s’ha decidit ajornar “fins que es pugui garantir la seva realització en condicions de normalitat”.

Aquesta tarda, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha volgut tranquil·litzar a les famílies assegurant que ningú es quedarà sense demanar plaça, tot i que no ha donat més detalls sobre quan s’obrirà el termini. El Departament d’Educació ha assegurat que “es treballa per adequar els tràmits pensant en les circumstàncies actuals”.

L’educatiu va ser dels primers sectors a veure’s afectat per les suspensions de l’activitat arran del coronavirus. De fet, ja dijous passat va anunciar-se el tancament dels centres educatius d’arreu del territori, des de les llars d’infants fins a la universitat, amb el conseqüent ajornament de les jornades de portes obertes i visites previstes. A Palafolls, l’Escola Mas Prats tenia previst celebrar ahir dimarts les seves portes obertes, mentre que Les Ferreries tenia previst celebrar-ho aquest proper divendres.

Paral·lelament a aquesta decisió, ahir dimarts també es va anunciar l’ajornament de les Proves d’Accés a la Universitat. Els ministeris d’Educació i d’Universitats, representants de les comunitats autònomes i rectors universitaris van decidir ajornar la selectivitat, que a Catalunya estava convocada inicialment pels dies 9, 10 i 11 de juny, en primera convocatòria i el 2, 3 i 4 de setembre en el cas de l’extraordinària.

Així, tal i com es va anunciar ahir mateix, les PAU se celebraran, com a màxim, el 10 de juliol, un mes després del que estava previst.

El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Lluís Baulenas, ha assegurat a través de Twitter que es garantirà l’accés universitari a tots els alumnes de la convocatòria d’enguany, “respectant els principis d’igualtat, mèrit i capacitat que sempre, i també en circumstàncies excepcionals, han de regir l’accés i l’admissió als estudis universitaris”.

Tot i que alguns sindicats d’estudiants havien demanat la seva suspensió, la decisió finalment ha estat l’ajornament, provocat per l’escenari de classes suspeses i sense a certesa de quan i com es podrà readaptar el calendari escolar. Precisament, la modificació de les proves de la selectivitat obligarà també a canviar el calendari de matriculacions a la universitat.

Durant la reunió d’ahir entre ministeris, comunitats i rectors va acordar-se també flexibilitzar les pràctiques de la l’alumnat que cursa Formació Professional.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics