Palafolls en Comú proposa diverses mesures al govern i anuncia que no assistirà al ple d’aquest vespre

Foto: RP

La formació morada ha emès un comunicat proposant diferents accions al govern municipal davant la crisi del coronavirus, algunes d’elles ja posades en marxa des del govern municipal.

Els comuns proposen modificar el calendari del contribuent per ajornar i/o fraccionar els pagaments de famílies, autònoms i empreses sense costos financers; la suspensió temporal de les quotes de serveis municipals no prestats mentre duri l’estat d’alarma –com serveis educatius, terrasses, preus públics, entre altres-, així com la congelació dels procediments de cobrament iniciats per via executiva.

Palafolls en Comú també proposa a l’executiu local que es donin ajuts al lloguer per a famílies que puguin acreditar una reducció d’ingressos arran d’una modificació de la seva relació laboral, avançaments a compte dels pagaments a proveïdors de serveis i obres amb contractes vigents oer evitar trencar la cadena de pagaments i garantir la continuïtat el la contractació pública d’obres i serveis previstos per l’exercici 2020.

El grup dels comuns també fa esment als tributs municipals, proposant que es donin ajuts destinats a cobrir la quota de l’IBI pel petit comerç que s’ha vist obligat a tancar durant l’estat d’alarma, i que els comerços quedin exempts de pagar el tribut de residus.

La formació també proposa a l’equip de govern l’establiment d’un recurs municipal que permeti centralitzar tots els ajuts econòmics de les diferents administracions destinats a famílies i empreses, així com l’elaboració i aprovació d’un pla de Reactivació Econòmica Local.

Paral·lelament a aquest document, Palafolls en Comú també ha emès un altre comunicat en què expliquen que no assistiran al ple previst per aquest vespre. La formació argumenta que el lema #joemquedoacasa ha de ser posat d’exemple, en primer lloc, pels polítics, i que “entendrien el contrari si els punts de l’ordre del dia fossin sobre la crisi del coronavirus”.

Davant d’això, els comuns asseguren que no assistiran al ple “per coherència, respecte i solidaritat amb Palafolls i la seva gent”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics