Es comencen a repartir les targetes moneder pels estudiants amb beques menjador

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Consell Comarcal del Maresme està gestionant la distribució d’un total de 7.800 targetes moneder destinades als alumnes de la comarca que compten amb beca menjador.

Segons ha informat l’ens supramunicipal, tots aquests alumnes començaran a rebre a partir d’avui aquestes targetes, que la Generalitat anirà carregant amb un import de 4 euros per dia pel total de dies que duri el tancament de les escoles i que s’activarà l’endemà que es rebi a casa. A banda, la targeta té efectes retroactius, és a dir, la quantitat econòmica que es rep es comptabilitza des de la data en què van tancar els centres, el passat 13 de març.

A la comarca del Maresme, el repartiment de les targetes és diferents en cada municipi. En el cas de Palafolls, les targetes seran repartides des d’avui pels voluntaris que treballen aquests dies al poble per poder ajudar les famílies palafollenques a cobrir les necessitats bàsiques. En concret, segons ha informat l’Ajuntament, les targetes es repartiran a les 80 famílies que tenen aprovat l’ajut de menjador escolar.

Susanna Pla és la 1a Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Palafolls.

Mentre que a Palafolls el repartiment de les targetes moneder es farà mitjançant els les persones voluntàries, hi ha altres municipis en què s’ha apostat per altres formes d’entrega. A Malgrat o a Pineda, per exemple, seran els ajuntaments els que lliuraran a domicili les targetes, mentre que a Tordera se n’encarregarà Protecció Civil i a Santa Susanna el cos de la policia local.

El Departament d’Educació i Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat afirma que, amb la utilització d’aquestes targetes, es vol assegurar que els infants amb més necessitat puguin continuar disposant de l’ajut del menjador, malgrat el tancament dels centres escolars.

Segons ha informat el mateix Govern català, la mesura tindrà efecte mentre duri l’escenari actual d’activació del PROCICAT per malalties emergents en motiu del coronavirus.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics