Cosidores voluntàries elaboren mascaretes solidàries

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fa dies que sentim de la necessitat d’algun material sanitari pels professionals d’hospitals, CAP, residències geriàtriques o centres especials. Davant d’aquesta manca de material, com guants, mascaretes o bates, són moltes les iniciatives solidàries impulsades des de la pròpia societat civil que s’organitza per donar un cop de mà en situacions de crisi com l’actual.

A Palafolls un nombrós grup de persones, amb màquines de cosir, s’han ofert a elaborar a casa seva mascaretes protectores pel personal sanitari.

Una acció solidària que l’Ajuntament de Palafolls ha decidit coordinar i impulsar. En aquest sentit el consistori ha buscat un model de mascareta que sigui útil, fàcil i factible de realitzar a casa. També ha preparat els patrons d’aquest models per homogeneïtzar les mascaretes que es faran. Ho explica Susanna Pla, primera tinent d’alcalde de Palafolls, que agraeix la solidaritat d’aquestes persones.

La intenció és elaborar mascaretes dobles amb espai a l’interior per posar-hi paper de cuina o similar a mode de filtre.

Aquesta iniciativa ha aconseguit el suport de la Fundació del Molí d’En Puigvert, impulsora de les botigues outlet de Palafolls, que ha donat roba de cotó per poder fer aquestes mascaretes. D’altra banda la Cotilleria Roser ha donat gomes i betes per fer aquest material. Pla assegura que el material es rentarà a 60 graus per lliurar-ho net i preparat pel seu ús solidari.

L’Ajuntament farà arribar un paquet amb roba i gomes a cada persona que vulgui col·laborar-hi i després recollirà les mascaretes elaborades per distribuir-les als col·lectius que les necessitin.

Ja fa dies que moltes persones elaboren mascaretes a casa seva, però la intenció d’aquesta iniciativa és coordinar esforços i facilitar l’elaboració d’aquest material.

Aquesta iniciativa se suma a d’altres que ja funcionen com la impressió 3D de viseres per a centres hospitalaris coordinats des de Blanes, entre d’altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics