URGENT

L’Ajuntament s’adhereix al manifest dels ens locals davant del coronavirus

Compartiu aquesta història

El consistori palafollenc, juntament amb el d’altres localitats, s’ha adherit al “Manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus”. El document, signat per els alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores d’arreu de Catalunya, demana unitat d’esforços per afrontar la pandèmia, argumentant que el territori viu una situació “excepcional”.

Davant d’aquest fet, argumenta el manifest, la prioritat ha de ser tallar de manera efectiva la cadena de transmissió del virus, per la qual cosa es demana un “confinament estricte”. En aquest sentit, es demana que tothom es quedi a casa, exceptuant només aquelles persones que treballen en serveis essencials, ja que es considera l’única forma amb la qual es podrà frenar la propagació del coronavirus.

El manifest transmet la demanda, des del món local, de posar la salut com a eix central de les mesures preses per les administracions supramunicipals, així com l’adequació de les infraestructures sanitàries perquè els centres puguin treballar amb garanties.

El manifest també demana que els ajuts socials es donin de forma no presencial, i dotar de recursos i ajuts a les famílies que ho necessitin per haver-se quedat sense feina arran del coronavirus. En aquest sentit, també es demana “legislar per crear les condicions idònies per a què els autònoms, les petites i mitjanes empreses i, en general, el teixit productiu del nostre país pugui tenir un horitzó de recuperació ràpida amb els menors costos possibles per tornar a la normalitat quan abans millor”.

El manifest, que també fa esment a diferents demandes econòmiques a nivell de municipis, acaba afirmant que la crisi del coronavirus “és i serà el repte més gran que hem tingut en molts anys”, i que “ens posa a prova com a persones” però “especialment el nostre esperit comunitari”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics