El confinament s’amplia i només pot sortir a treballar qui faci serveis essencials

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des d’avui dilluns, el confinament decretat per l’estat d’alarma s’amplia a més sectors econòmics. El Govern espanyol ha volgut, d’aquesta manera, endurir les mesures per fer front al coronavirus.

L’aplicació, en vigor des d’avui, va aprovar-se al Consell de Ministres d’ahir diumenge, i estableix que tots els treballadors d’activitats no essencials s’han de quedar a casa durant les properes dues setmanes.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va afegir que aquests treballadors es quedaran a casa amb un permís retribuït, havent de recuperar posteriorment les hores no treballades. El pagament del permís anirà a càrrec d les empreses, que ho negociaran amb els representants dels empleats.

La mesura, doncs, estableix que només poden sortir per anar a treballar els treballadors i treballadores de la sanitat, dels serveis bàsics –àmbits com l’alimentació, els combustibles o els productes de neteja-, la seguretat o altres serveis mínims, com correus, serveis funeraris, punts de venda de premsa i mitjans de comunicació. A la vegada, també s’hi inclouen els gestors administratius d’assessorament fiscal i laboral, personal de justícia, sindicats i patronals, entre altres.

 

Consulteu aquí el contingut íntegre del Decret que regula el permís retribuït pel coronavirus:

https://www.boe.es/buscar/pdf/2020/BOE-A-2020-4166-consolidado.pdf

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics