Recullen màscares de snorkel per ajudar als centres sanitaris

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El consistori palafollenc ha fet una crida durant les darreres hores als veïns i veïnes del municipi que tinguin, a casa seva, màscares per fer snorkel. Segons ha informat l’Ajuntament, la intenció és fer arribar aquestes màscares als centres sanitaris que ho necessitin perquè siguin utilitzades com a respiradors d’emergència.

L’Ajuntament ha dit que vol centralitzar la recollida de material d’aquest tipus per evitar desplaçaments de llarga distància.

Raquel Pla, doctora palafollenca de l’Hospital Universtari Doctor Josep Trueta de Girona, ha explicat aquest matí a RP la importància de disposar d’aquest tipus de mascaretes.

El tipus de construcció de les màscares de snorkel les fa útils per cobrir la demanda dels sanitaris, tot i que no per substituir la funció d’un respirador real. En aquest sentit, la doctora palafollenc explica que a les màscares se’ls afegeix una peça per adequar-les a la seva nova funció, i de la qual s’estan imprimint unitats per part de persones voluntàries amb impressores 3D.

Pla explica que no hi ha cap requisit especial per acceptar les mascaretes i fa una crida a qualsevol veí o veïna que tingui aquest tipus de mascareta perquè la pugui donar.

Per fer entrega de les màscares, el consistori palafollenc ha habilitat dues opcions. D’una banda, la ciutadania pot portar-les a la comissaria de la Policia Local, al Fòrum Palatiolo, o bé també pot trucar al mateix Ajuntament de Palafolls, al telèfon 93 762 00 43, perquè es faci la recollida de la màscara al mateix domicili.

El consistori palafollenc ha explicat que centralitzarà aquesta recollida de màscares i que, posteriorment, es distribuirà en funció de la demanda dels centres hospitalaris. En aquest sentit, els hospitals de Blanes i de Calella s’han sumat a aquesta crida i demanen també aquest tipus de mascaretes. A banda, els dos centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva estan demanant també mascaretes quirúrgiques FFP2 i FFP3, bates de protecció impermeables repel·lents a líquids, guants de nitril, davantals de plàstic, casquets i peücs i protectors facials. Per a fer entrega de les donacions, la corporació ha habilitat el magatzem de l’ens, situat a la nau 9 del carrer Primer de Maig número 1 de Blanes. La donació es pot fer de dilluns a divendres de 8 del matí a 3 de la tarda, i en caps de setmana el material es pot deixar a les recepcions dels dos hospitals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics