URGENT

Palafolls en Comú nega haver criticat la tasca dels voluntaris i proposa noves mesures al govern

Compartiu aquesta història

La formació palafollenca ha emès aquest dilluns un comunicat aclarint el seu posicionament sobre les crítiques emeses la setmana passada cap a la gestió de l’equip de govern.

Els comuns han volgut deixar clar que la seva crítica sobre la tasca del repartiment de les targetes moneder a les famílies no anava dirigida als voluntaris que la fan, sinó a posar de manifest “dubtes legals” sobre el procediment realitzat pel consistori. En aquest sentit, la formació morada felicita la tasca dels voluntaris i nega que s’hagi criticat ni qüestionat la seva feina.

En el comunicat, Palafolls en Comú reitera que els documents de la formació –com el mateix comunicat o les notes de l’assemblea- representen a tots els membres de la formació, ja que aquest és “el seu funcionament”. Afirmen que la regidora Clara Hidalga és la veu de les persones que formen el grup, de la mateixa manera que aquests comunicats “són el pensament de l’Assembla”, i per aquest motiu asseguren “no entendre d’atacs personalitzats ni de personalismes” quan es parla de la formació.

Des de l’Assemblea de Palafolls en Comú, asseguren, són part de l’Ajuntament i “com a tal volen aportar idees i ajuda”. Malgrat tot, acaben els comuns, això succeeix “si els deixen, si se’ls té en compte i se’ls escolta”.

Paral·lelament, la formació morada ha emès un document amb diverses mesures, amb la voluntat “d’endreçar les diferents mesures urgents”. La formació proposa la mobilització d’un fons econòmic de contingències per situacions d’emergència social, reforçar els Serveis d’Assistència Domiciliària i de Teleassistència i, també, destinar el romanent pressupostari del 2019 a finançar despeses relatives a serveis socials.

La formació també proposa posar en marxa serveis d’informació i assessorament per a PIMES i persones autònomes, retornar la taxa de les terrasses per no haver pogut dur a terme l’activitat i estudiar canvis en les llicències per ajustar-les a l’activitat real.

També proposen flexibilitzar els terminis i tràmits per al cobrament de tributs i taxes municipals a la ciutadania, l’exempció del preu públic de recollida de residus mentre duri l’estat d’alarma i compensar la taxa d’ocupació de la via pública del mercat setmanal pel segon trimestre de 2020. Palafolls en Comú ha proposat també la creació de Punts de Defensa de Drets Laborals i la modificació dels supòsits, terminis i imports màxims a atorgar en concepte de bestretes de personal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics