El Govern espanyol aprova un pla per ajudar als llogaters

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Consell de Ministres d’ahir dimarts va aprovar un pla per donar suport als llogaters amb problemes per afrontar el pagament de les quotes.

Entre les mesures del pla, destaca la suspensió dels desnonaments durant 6 mesos des de la finalització de l’estat d’alarma, la pròrroga automàtica de sis mesos dels contractes de lloguer per evitar que es produeixin pujades abusives i microcrèdits avalats per l’Estat a cost zero, així com ajudes directes.

Aquestes ajudes van destinades a persones en situació d’atur, les que s’hagin vist afectades per un expedient temporal d’ocupació i els treballadors autònoms que hagin vist reduïda la seva activitat professional arran del coronavirus.

Des el Govern espanyol preveuen que de les ajudes se’n puguin beneficiar fins a mig milió de famílies. L’executiu també ha volgut diferenciar entre petits i grans propietaris; en aquest sentit, el govern assegura que els petits tindran garantit el cobrament íntegre dels lloguers, mentre que els fons d’inversió i fons voltor hauran d’assumir part de l’impacte de les mesures i hauran d’efectuar reestructuracions dels deutes dels inquilins.

Entre altres mesures, el Govern central ha aprovat també la prohibició de tallar el subministrament d’aigua, llum i gas a cap ciutadà mentre duri l’estat d’alarma.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics