URGENT

El PSC demana flexibilitzar el cobrament d’impostos pels afectats pel coronavirus

Compartiu aquesta història

La formació socialista de Palafolls ha demanat al govern que tiri endavant diverses accions per tal de fer front a l’escenari que planteja la crisi del coronavirus, amb l’objectiu de minimitzar el efectes econòmics que té la situació per la ciutadania.

El PSC proposa, d’una banda, una ampliació del termini de pagament de tots els tributs municipals –com són l’IBI, la taxa d’escombraries o de vehicles, entre altres- sense interessos, així com una reducció del 25% de l’IBI a les famílies que es trobin “directament afectades per acomiadaments, tancaments o treballadors i treballadores autònomes”.

A la vegada, la formació ha demanat al govern que adopti mesures econòmiques per donar suport al comerç del municipi de forma urgent, com l’exempció del rebut de les escombraries i la taxa d’ocupació de via pública del mercat o un pla de dinamització pel sector del comerç i la restauració de Palafolls.

Dolors Agüera és regidora portaveu del PSC a l’Ajuntament de Palafolls.

El PSC, d’altra banda, ha demanat també al govern local accions en l’àmbit de la comunicació entorn al coronavirus. La formació vol que es creï un únic canal d’informació i comunicació “seriós i oficial” d’atenció ciutadana per resoldre dubtes sobre la situació actual, d’àmbits com la salut, el laboral o consultes legals, entre altres.

A la vegada, els socialistes creuen que cal reforçar el Servei d’Atenció Domiciliària per fer front a la nova situació que es troben, entre altres, les famílies d’usuaris de serveis com el Respir, tancat arran del coronavirus.

Amb aquestes demandes, el PSC de Palafolls s’ha afegit a les peticions que ja va fer, la setmana passada, Palafolls en Comú, l’altre grup a l’oposició del consistori palafollenc.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics