URGENT

La selectivitat es farà els dies 7, 8 i 9 de juliol

Compartiu aquesta història

Les Proves d’Accés a la Universitat d’enguany s’acabaran celebrant, a Catalunya, un mes després del que estava previst, degut a l’afectació del coronavirus i pendents de com evolucioni la pandèmia.

Així ho ha acordat el Consell Interuniversitari de Catalunya després d’una reunió extraordinària per videoconferència en què també s’ha decidit flexibilitzar el format que tindran els exàmens, tenint en compte que el calendari lectiu s’ha vist afectat per la CoVid-19 i que, per tant, no s’haurà impartit tota la matèria de forma presencial.

Montse Casado, coordinadora pedagògica de l’Institut de la Font del Ferro de Palafolls, assegura que no hi havia cap altra opció que no fos l’ajornament de les proves però creu que la decisió s’ha de prendre amb cautela. Tot i així, creu que és positiu poder allargar el curs per tal d’acabar els continguts.

En aquest sentit, hi haurà més opcions a les preguntes per deixar escollir als alumnes el contingut que hagin fet a classe. Tot i així, des del consell s’ha aclarit que la flexibilització no comportarà ni una reducció dels temaris ni tampoc un canvi en la tipologia de les proves, així com tampoc s’aplicarà a totes les matèries. Des d’Universitats s’aclareix que aquesta adaptació tampoc pot allargar ni la lectura dels enunciats de les preguntes ni tampoc la durada de cada examen. El nou calendari i les bases de flexibilització, segons el CIC, permeten garantir que l’alumnat accedeixi a la universitat “respectant els principis d’igualtat, mèrit i capacitat que sempre –i també en circumstàncies excepcionals– han de regir l’accés i l’admissió als estudis universitaris”.

Des de l’equip directiu de l’institut palafollenc valoren positivament la decisió adoptada pel Consell Interuniversitari de Catalunya, i insisteixen en què caldrà està pendents dels canvis que es puguin produir en funció de com evolucioni la situació.

D’altra banda, el calendari de les Proves d’Accés a la Universitat també queda afectat pels majors de 25 i de 45 anys, inicialment fixada pel 18 i 25 d’abril, que s’ha acabat ajornant fins els dies 20 de juny –la fase general- i 27 de juny –l’específica. També s’ha modificat la convocatòria ordinària de les Proves d’Aptitud Personal per accedit als Graus en Educació Infantil i Primària, prevista pel 25 d’abril, i que es programa el divendres 19 de juny.

En una pròxima reunió es preveu que s’aprovin el calendari de tràmits i també les dates de les convocatòries extraordinàries de les proves.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics