Palafolls rebrà testos ràpids de la COVID-19 per part de la Diputació

Test de detecció ràpida de la COVID-19 - Foto: Jarun Ontakrai
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Test de detecció ràpida de la COVID-19 – Foto: Jarun Ontakrai

L’ens supramunicipal ha anunciat aquest dimecres que ha començat a distribuir kits de detecció ràpida del coronavirus SARS-CoV-2 entre els consistoris dels municipis de la demarcació, entre ells el de Palafolls.

Segons ha informat la Diputació, els testos es destinaran al personal dels serveis essencials dels municipis i també al Centre RESPIR de Mundet i a les unitats mòbils del Servei Local de Teleassistència. Els kits s’han començat a repartir en serveis com policia local, serveis d’atenció domiciliària, brigades de neteja, personal funerari i protecció civil, entre altres, i es reparteixen per garantir que els professionals d’aquests àmbits puguin continuar desenvolupant la seva tasca i que ho facin “amb garanties”.

La Diputació ha explicat que els testos ràpids han de ser manipulats per personal sanitari, i informen que ja s’han facilitat les instruccions d’ús i altres informacions addicionals sobre l’administració de la prova.

De moment, l’ens supramunicipal informa que ha rebut 282 peticions d’ajuntaments per obtenir material sanitari, la qual cosa representa un 90% del total de municipis de la província.

La primera remesa de kits de detecció ràpida de la COVID-19 han estat validats per l’Hospital de Bellvitge i el Sant Joan de Déu de Martorell per tal garantir la seva fiabilitat. L’aparell compta també amb la validació del Instituto de Salud Carlos III.

Entre altes, la Diputació de Barcelona ha informat també que s’està treballant per habilitar hotels arreu del territori que es trobin prop d’hospitals o centres sanitaris. L’acció, que es fa en col·laboració amb els municipis i de forma coordinada amb el CatSalut, contempla dues possibilitats. D’una banda, que alguns d’aquests hotels es medicalitzin per acollir pacients malalts de coronavirus; de l’altra, que s’habilitin com a centres per al descans del personal sanitari.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics