El Col·legi de Psicologia ofereix atenció telefònica per atendre situacions d’angoixa pel coronavirus

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El col·lectiu professional que formen els i les psicòlogues s’ha posat a disposició de la ciutadania per atendre possibles situacions d’angoixa, frustració o estrès que pugui tenir la ciutadania arran de la crisi del coronavirus.

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha informat que s’han habilitat dues línies telefòniques adreçades, d’una banda, a persones que estan confinades i, de l’altra, a personal sanitari que treballa per fer front a la pandèmia.

El telèfon per a la ciutadania en general que viu confinada és el 649 756 713, i qui dona resposta és un psicòleg especialitzat en psicologia de les emergències. Guillermo Mattioli, degà del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, explica que “no és un telèfon per fer psicoteràpia” sinó que serveix per “acompanyar les angoixes de confinament”. Ho ha dit en declaracions a TV3.

La intenció d’aquest telèfon és atendre a la ciutadania que presenti “malestar emocional a causa de la situació actual” per tal de poder fer “una primera contenció i redirigir-los als diferents serveis d’atenció psicològica existents”.

D’altra banda, el Col·legi de Psicologia també ha habilitat un número de telèfon destinat exclusivament a professionals de la sanitat que aquests dies treballen contra la pandèmia. El número és el 93 567 88 56 i, en aquest cas, sí que s’ofereix teràpia telefònica, ja que és una demanda que han fet molts sanitaris per poder continuar treballant.

A la vegada, el mateix Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha publicat en les darreres hores un document per millorar el dia a dia del confinament. Es tracta de la “Guia per a la gestió de les relacions i la convivència durant el confinament per l’epidèmia del COVID-19”, i té per objectiu “ajudar a la convivència i al bon enteniment de les famílies i persones que comparteixen llar durant l’actual situació de confinament per alarma sanitària”, amb la intenció de “millorar el seu humor i predisposició i la seva qualitat de vida”. Aquesta guia es pot descarregar des del mateix web del col·legi, www.copc.cat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics