Els Mossos anuncien més patrullatge prop dels comerços de serveis essencials per evitar robatoris

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El cos de seguretat ha anunciat que aquests dies vol intensificar el patrullatge al voltant dels establiments que ofereixen serveis essencials arreu de Catalunya, sobretot durant l’horari d’obertura i tancament, quan es considera que pot haver-hi menys persones al carrer.

Els Mossos recorden que, amb la declaració d’estat d’alarma per reduir el risc de contagi del coronavirus, únicament poden obrir al públic aquells comerços o serveis de primera necessitat, per la qual cosa són molt pocs els establiments que continuen la seva activitat comercial amb normalitat. Això, explica la policia, sumat al fet que el decret també limita la mobilitat de persones al carrer, pot provocar que els comerços de serveis essencials siguin objectiu dels lladres i que els propietaris i treballadors tinguin sensació d’inseguretat.

A banda de l’augment del patrullatge prop d’aquests establiments, els Mossos també han anunciat que incrementaran els contactes de proximitat i que mantindran els canals de comunicació per “copsar les preocupacions dels propietaris i treballadors dels comerços que estan oberts, donar-los consells de seguretat per evitar ser víctimes de robatoris i reduir la percepció d’inseguretat”.

El cos de policia recorda que, aquests dies, a banda de fer complir les restriccions que estableix l’estat d’alarma, també segueix treballant per garantir la seguretat ciutadana. En aquest sentit, recorden que en cas que qualsevol persona o treballador d’un establiment essencial detecti algun fet sospitós o sigui víctima d’un delicte, pot trucar sempre al telèfon d’emergències 112.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics