La Policia Local de Blanes registra 300 denúncies durant els primers 15 dies d’estat d’alarma

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

Aquesta és una de les xifres registrades des del dilluns 16 de març fins al passat diumenge dia 29 per part del cos local de seguretat blanenc, i que s’ha donat a conèixer durant l’última reunió del Gabinet Tècnic Assessor del consistori.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, durant la trobada s’ha fet balanç de les dues primeres setmanes d’aplicació de l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol per fer front a l’expansió del coronavirus, i entre les actuacions analitzades es recullen principalment dades com les persones i els vehicles identificats, així com actes-denúncia contra el decret d’estat d’alarma.

Durant els primers 15 dies en què s’ha mantingut en vigor la mesura, la Policia Local de Blanes ha identificat prop de 1.500 vehicles –entre els quals no es comptabilitzen els del primer cap de setmana del 14 i 15 de març-, així com s’han aixecat també un total de 305 actes-denúncia, amb sancions que poden anar des dels 100 fins als 30 Mil euros.

L’Ajuntament ha informat que, malgrat que la major part han estat primeres denúncies, el cos de la Policia Local s’ha trobat també amb diverses persones reincidents, a les quals s’han aplicat sancions més elevades. En altres casos, afegeix el consistori, la persona denunciada, ja fos perquè anava a peu o en cotxe sense causa justificada, també ha rebut altres penalitzacions afegides de la Policia Local per alguna falta o delicte. Segons informa l’Ajuntament, aquest ha estat el cas d’una persona que va ser aturada ahir al centre de la vila per part de la Policia Local i que circulava amb el seu vehicles sense motiu justificat. Un cop identificada, els agents policials van comprovar que es tractava d’una persona sobre la qual hi havia una ordre de cerca i captura per part del Cos Nacional de Policia de Madrid, per la qual cosa va acabar sent detinguda. En altres casos, ha informat l’Ajuntament, també s’han detingut persones que circulaven amb el carnet de conduir retirat o per faltes de respecte als agents de l’autoritat.

Paral·lelament, el cos local de seguretat de Blanes ja ha anunciat que intensificarà els controls de cara a una eventual arribada de vehicles per Setmana Santa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics