Palafolls posa en marxa una oficina d’atenció als treballadors i empresaris

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Són moltes les empreses i, per tant també els treballadors, que estan patint severament l’impacte econòmic que ha suposat la crisi del coronavirus.

Són moltes les empreses que han hagut de tancar portes, tancar la producció i acollir-se a plans de regulació temporal d’ocupació, o fins i tot fer acomiadaments amb previsió que la crisi encara duri alguns dies més.

El govern espanyol, a més, va decretar fa una setmana un permís retribuït pels treballadors assalariats de sectors no considerats essencials, cosa que ha causat dubtes sobre com es materialitzarà el retorn de les hores que es deuran a les empreses.

A més, a la nostra zona l’impacte econòmic també es veu amb l’ajornament de l’inici de la temporada turística, de la que viuen moltes famílies. Els treballadors fixos discontinus també es veuen afectats per la crisi del coronavirus.

Davant d’aquest impacte, les diferents administracions han obert línies de suport amb mesures excepcionals i han modificat d’altres aspectes habituals per tal d’ajudar tant a empreses com a assalariats.

Tot plegat dibuixa un panorama de treball complicat i complex. Davant d’això l’Ajuntament de Palafolls ha posat en marxa una oficina telemàtica per tal de donar suport al teixit empresarial de Palafolls a l’hora de resoldre dubtes sobre l’actual estat d’alarma, les restriccions i el funcionament de les mesures decretades per empreses i autònoms, així com les mesures econòmiques establertes

També es dona assessorament i informació a treballadors sobre com s’han de fer els tràmits i la inscripció al SOC durant aquest període de confinament, i es dona tota la informació sobre les prestacions i subsidis per desocupació, què suposen els ERTO o posar ordre a tota la informació de les mesures extraordinàries.

Ho explica la responsable d’aquesta oficina municipal, Mari Parra.

Per parlar amb aquesta oficina cal trucar al telèfon de l’Ajuntament de Palafolls i marcar l’opció del servei d’ocupació en horari de matí o bé a través del correu electrònic del servei.

Aquesta oficina atén telemàticament i per telèfon i és un servei totalment gratuït.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics