L’Ajuntament celebra avui un ple extraordinari perquè les sessions puguin ser telemàtiques

Imatge del ple del passat 19 de març a l'Ajuntament de Palafolls - Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Imatge del ple del passat 19 de març a l’Ajuntament de Palafolls – Foto: RP

El consistori palafollenc ha convocat aquesta tarda una sessió extraordinària del ple municipal per debatre un canvi en el caràcter dels plens que se celebren durant l’actual de crisi del coronavirus.

El ple d’avui, que tindrà lloc a les 7 del vespre i que es durà a terme de forma telemàtica, vol precisament debatre sobre l’establiment de la tecnologia en les properes sessions que s’hagin de celebrar dins de la situació d’excepcionalitat actual. En concret, l’únic punt de l’ordre del dia del ple d’avui és el debat sobre “l’establiment del règim de sessions plenàries amb caràcter íntegrament telemàtic mentre es mantingui la situació d’estat d’alarma fixada pel Reial Decret 463/2020, de 14 de març, per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, o altres situacions de força major o de greu risc col·lectiu, catàstrofe i calamitats públiques”.

Amb l’aprovació d’aquest punt, els plens que se celebrin durant la situació d’excepcionalitat seran telemàtics, és a dir, amb els regidors i regidores del ple intervenint des de casa seva.

Des de l’oposició, Palafolls en Comú ha emès un comunicat en què es mostra d’acord amb aquest plantejament i, a la vegada, insta a l’equip de govern a “fer participatiu el ple a tot el poble”, en la mesura que sigui possible, ja que afirmen que “no tots els habitants de Palafolls podran expressar-se via telemàtica al ple”. En aquest sentit, demanen que els palafollencs “no siguin només espectadors” de la sessió sinó “actors reals pel bon govern de Palafolls”.

A la vegada, els comuns també han demanat que el govern els confirmi que l’opció telemàtica serà utilitzada només i exclusivament per aquesta situació i no en moments posteriors, per tal de garantir la “democràcia real” a l’Ajuntament.

El ple es podrà seguir en directe per Ràdio Palafolls, a través del 107.7 de la FM i per www.radiopalafolls.cat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics