URGENT

Palafolls farà els plens telemàtics mentre duri l’estat d’alarma

Compartiu aquesta història

El ple de l’Ajuntament de Palafolls ha decidit aquest dijous a la tarda en sessió d’urgència que els plenaris que es facin duran l’estat d’alarma es realitzin de forma telemàtica.

D’aquesta manera, i gràcies a les noves tecnologies, els regidors assistiran a plens des de casa seva i sense necessitat de desplaçament al consistori.

Una mesura excepcional per a casos excepcionals i de força major, catàstrofes o calamitats.

Una modificació normativa permet a les corporacions continuar amb la tasca dels plens a través dels plens telemàtics però calia l’aprovació dels regidors i per això s’ha fet aquesta última sessió plenària ja de forma telemàtica, cosa que ha servit per provar la tecnologia.

La modalitat de plens telemàtics permetrà ser seguits des de casa a traves de les xarxes socials i, per tal de no perdre el caràcter participatiu, es permetrà les preguntes dels ciutadans. Això sí hauran de ser formulades per instància al registre de l’Ajuntament amb una antelació de 24 hores prèvies al ple. Ho explicava el secretari de la corporació, Ignasi Carles.

Aquest vot telemàtic només es podrà usar en casos d’excepcionalitat i quan tot el plenari es faci de forma no presencial i els regidors no podran usar-lo quan no puguin assistir en plens presencials per causa de força major, ja que, tal i com ha quedat palès en l’aprovació d’aquest dijous, el sistema no es pot usar en plenaris mixtes presencials i telemàtics. De tota manera, i donat el precedent, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany explica que un cop restablerta la normalitat, es buscarà i es negociarà un sistema que permeti aquest vot telemàtic individual en casos de necessitat.

Amb aquest nou sistema telemàtic, el proper ple de l’Ajuntament serà el proper dia 23 d’abril a les 19h i el temps per presentar les preguntes finalitza un dia abans, el 22 d’abril.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics