Els alumnes comencen el tercer trimestre des de casa

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tal i com ja es preveia, el tercer trimestre ha arrencat avui dimarts encara amb el confinament en marxa i amb les escoles, instituts i universitats­ tancades.

La realitat imposada pel coronavirus ha obligat al sector educatiu a reorganitzar-se, i des del Departament d’Educació s’han començat a donar orientacions als centres prioritzant l’atenció a l’alumnat i les famílies, el suport als centres i al professorat i la formació o coordinació amb les xarxes territorials.

Des dels centres expliquen que, tot i que l’activitat lectiva del tercer trimestre ja serà avaluable, no es tindrà en compte amb els mateixos criteris que en situació de normalitat, tenint en compte les necessitats de cada alumne i les diferents realitats amb les quals les famílies afronten el confinament.

Laura Duarte és la directora de l’escola Mas Prats de Palafolls.

Per la seva banda, des de l’escola Les Ferreries s’ha explicat que es continuen enviant les tasques a l’alumnat com es feia fins ara perquè pugui seguir treballant des de casa, i mantenint el contacte telemàtic.

Anna Miranda és cap d’estudis de l’escola.

Des de l’escola s’explica que la intenció de les tasques que s’envien als alumnes és que puguin ser treballades de forma autònoma pels alumnes a casa, i tenen per objectiu la consolidació de l’aprenentatge rebut fins abans del confinament.

Per la seva banda, des de l’Institut de la Font del Ferro de Palafolls es continua també enviant les tasques setmanals als alumnes, que han de realitzar i retornar al professor. Rosa Martínez, directora del centre de secundària, explica que aquestes tasques ja són avaluables, i que es treballa a través d’eines validades des del Departament d’Educació. Així, a banda del correu electrònic i del Google Drive, des de l’institut s’ha incorporat també el vídeo dins del ventall d’eines utilitzades durant el confinament.

Des dels centres educatius es mantenen a l’espera de les decisions del departament pel que fa als criteris d’avaluació d’aquest 3r trimestre.

Educació, d’altra banda, ha anunciat que preveu fer arribar aquesta setmana packs de dades d’Internet a almenys 11.000 famílies que ho necessiten, així com ordinadors. Tot plegat, en un tercer trimestre que es reprèn amb 52.000 famílies sense accés a internet o sense dispositius, segons dades del mateix departament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics