Els treballadors i treballadores de serveis no essencials tornen avui a la feina

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avui dimarts, a tot Catalunya els treballadors i treballadores de les activitats considerades com a no essencials han tornat a la feina, després de la finalització del permís retribuït recuperable establert per l’estat durant les dues últimes setmanes.

La mesura, que tenia per objectiu reduir la mobilitat i endurir el confinament davant la pandèmia de la COVID-19, ja ha finalitzat, i el Govern espanyol ha decidit aixecar el confinament total i permetre des d’avui que les persones que treballen en sectors no essencials tornin als seus llocs de feina, malgrat que la decisió no sigui compartida, entre altres, pel govern de la Generalitat.

Així, avui han reprès la seva activitat laboral els treballadors i treballadores del sector de la construcció, que avui es reactiva amb l’excepció de les obres “on hi hagi persones no relacionades” amb l’activitat, que queden suspeses. També el sector de la indústria reprèn avui l’activitat, en àmbits com el tèxtil, la metal·lúrgia o producció de maquinària, material elèctric o de transport, la fusta, els mobles, el cautxú i el plàstic, el paper i les arts gràfiques.

D’altra banda, avui també poden tornar a la feina els treballadors i treballadores que es dediquen al comerç d’equips informàtics, els àmbits on treballen tècnics, científics o administratius –com l’enginyeria, l’arquitectura o la comptabilitat, entre altres- així com les persones que es dediquen a la neteja en sectors no essencials.

D’altra banda, però, el fet que es mantingui encara vigent l’estat d’alarma fa que continuïn tancats els petits comerços que no són de primera necessitat, els establiments de restauració i els bars –excepte els que fan entrega a domicili-, els equipaments culturals, esportius i d’oci, les sales de ball i discoteques, les cases de joc i apostes, els parcs d’atraccions, fires i zoològics, així com els hotels i allotjaments turístics, els quals han de romandre tancats des del 20 de març però que, en alguns casos, s’estan utilitzant per allotjar pacients del coronavirus i personal sanitari.

A Palafolls, l’aixecament del confinament de total per part del Govern ha fet que es reprenguin les obres de reforma del carrer Roig i Jalpí, fins avui aturades. Segons va informar l’Ajuntament, en aquests treballs només hi queden pendents l’aplicació d’una segona capa d’asfalt i la col·locació de la senyalització.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics