Els ERTO de força major ja afecten prop de 26.500 maresmencs

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Departament de Treball, afers socials i famílies de la Generalitat de Catalunya ha publicat les dades relatives al nombre d’expedients de regulació temporal de l’ocupació que s’han demanat en l’últim mes i de les persones treballadores afectades per aquests ERTO.

Pel que fa a la nostra comarca, s’han registrat 4.616 ERTO per força major. Són aquells que es poden atribuir, amb alta probabilitat, a l’actual crisi del confinament obligatori per la COVID-19. És la quarta comarca catalana amb més ERTO presentats rere el Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

Aquests 4.600 expedients de regulació afecten a un total de 26,500 persones.

En l’última setmana han augmentat en 200 els ERTO a la nostra comarca. Són uns 3000 treballadors més afectats en els últims dies.

En aquestes dades, segons el propi Departament de treball, no s’inclouen els ERTO resolts pel Ministeri de treball i economia social ja que afecten més d’una comunitat autònoma.

Pel que fa als procediments administratius d’extinció de contractes de treball (acomiadament col·lectiu), de suspensió temporal de contractes de treball, o de reducció temporal del jornada actualment hi a 188 expedients presentats en l’últim mes. En aquest cas els afectats són 2,500 treballadors.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics