Les farmàcies comencen a repartir mascaretes amb el sistema informàtic col·lapsat

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: RP

A partir d’avui dilluns, les farmàcies d’arreu de Catalunya han començat a repartir mascaretes a la ciutadania. Es tracta d’una primera remesa d’1 milió i mig de mascaretes de la partida de 14 milions en total anunciada per la Generalitat.

Des del Govern català s’ha anunciat que cada ciutadà té assignada una mascareta gratuïta, que pot recollir mostrant la seva targeta sanitària, a través del sistema de recepta electrònica del CatSalut.

Tot i així, des de la Generalitat s’ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana amb l’objectiu d’evitar aglomeracions innecessàries. En aquest sentit, tant des del govern com des del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya s’ha demanat a la ciutadania que actuï de forma “responsable” i que només vagin a recollir la mascareta, de moment, aquells a qui els sigui necessària de forma immediata, per la seva vulnerabilitat o activitat laboral.

La mateixa crida la fa, per exemple, Marc Freixa, responsable de la Farmàcia Lluís Moner de Palafolls, que explicava aquest matí que el sistema informàtic per garantir el registre del repartiment de les mascaretes s’ha vist col·lapsat. El farmacèutic ha insistit que, de moment, només vagin a recollir la mascareta aquells qui realment la necessitin.

La mateixa crida s’ha fet també des de la Farmàcia Myriam Palafolls, des d’on la farmacèutica Míriam Soler ha demanat que, en la mesura del possible, la gent no vagi avui a recollir la seva mascareta.

La primera remesa de mascaretes és insuficient per abastir tota la població (a Palafolls han arribat 1350 unitats, de moment), però es demana un repartiment esglaonat amb l’objectiu d’evitar cues a les farmàcies i de reduir el risc de contagis. De fet a Palafolls s’han vist algunes cues en determinats moments.  Des del Govern català s’ha assegurat que “tothom tindrà la seva mascareta”, i que de cara a aquest proper dijous està previst que n’arribin dos milions d’unitats més.

Les mascaretes que s’estan repartint són quirúrgiques de classe 2, i estan dissenyades perquè qui les porti no encomani, però no per evitar contagiar-se del virus. És per això que des del Col·legi de Farmacèutics es recorda que, encara que es porti posada la mascareta, cal seguir prenent les mesures higièniques necessàries, com són el rentat de mans o tapar-se la boca i el nas amb la cara interna del colze o amb mocadors d’un sol ús, així com les mesures de distanciament social.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics