URGENT

S’activen els plans INUNCAT i VENTCAT per la pluja i el fort vent entre avui i demà

Compartiu aquesta història

Protecció Civil ha activat a les darreres hores l’alerta del Pla INUNCAT per les pluges que s’esperen al llarg de tota la jornada d’avui dimarts i també bona part de demà dimecres, especialment a les comarques de Girona i també el litoral, incloent el Maresme.

Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, les pluges d’aquest dimarts poden donar acumulacions destacades sobretot a les comarques de la meitat nord-est del país, fent augmentar el cabal de rius i rieres. A la vegada, Protecció Civil també ha posat en alerta del pla VENTCAT pel fort vent previst des d’aquest migdia de dimarts i fins demà dimecres al litoral central i al nord de Catalunya.

Les previsions meteorològiques apunten que avui es pugui superar el llindar d’acumulació de 100 litres per metres quadrat en 24 hores a la Garrotxa, la Selva, el Gironès, el Pla de l’Estany i el Vallès Oriental. També, tot i que amb menys probabilitat, aquesta acumulació de pluges podria produir-se a altres comarques, entre elles el Maresme.

Per tot plegat, i tenint en compte la neu que es fon a cotes altes, les autoritats demanen precaució davant d’un possible augment del cabal dels rius Muga, Ter, Fluvià i la Tordera, i demanen que la gent no s’hi acosti ni a peu i ni amb vehicle.

Protecció Civil ha demanat a la ciutadania que s’informi abans de sortir de casa de la situació meteorològica i de les possibles afectacions viàries. En aquest sentit, tot i que actualment la mobilitat ja està restringida per l’aplicació de l’estat d’alarma per la COVID-19, cal extremar les precaucions vora rius i rieres, que es poden convertir en zones “extremadament perilloses” amb l’avinguda d’aigua abundant.

D’altra banda, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu també a partir d’aquest migdia de dimarts i fins demà fort vent de component est a les comarques del litoral de Barcelona i Girona, i es demana extremar la prudència especialment en zones on bufi fort el vent, tant a peu com en vehicle, per la possible caiguda d’arbres o mobiliari urbà. En aquest sentit, Protecció Civil ha estès també les demandes de precaució al mar, on el fort onatge podria arribar a més de 2 metres i mig al llarg d’avui dimarts, i es demana allunyar-se d’espigons i esculleres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics