Palafolls celebrarà dijous un Sant Jordi reinventat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La pandèmia del coronavirus ha alterat la rutina de tots els àmbits de la societat, i no se n’escapa tampoc el cultural. Tradicions com Setmana Santa ja van veure’s afectades per la COVID-19, sense celebracions al carrer, i la propera cita marcada al calendari que enguany haurà de reinventar-se és Sant Jordi.

La diada del llibre i de la rosa d’enguany no tindrà, als carrers, cap d’aquests dos elements, així com tampoc el bullici de gent que surt a gaudir d’aquesta jornada en plena primavera, almenys aquest proper dijous 23 d’abril.

A Palafolls, sense ser excepció d’aquesta situació, la situació ha obligat a fer un reajustament de les celebracions previstes per aquest Sant Jordi. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Palafolls ha fet públiques diferents propostes d’activitats que, tot i que siguin telemàtiques, permetran poder gaudir de l’essència de la diada.

Durant aquests dies previs a dijous, Sant Jordi, es proposen a la ciutadania 3 activitats sense sortir de casa. D’una banda, es demana que s’engalanin els balcons amb roses i dracs, seguint les propostes que hi ha als webs pinterest.es, genius.diba.cat o agora.xtec.cat.

Pels més amants de l’escriptura, es proposa el joc del microrelat. Es tracta de proposar, via Twitter o Instagram, un microrelat als amics, etiquetant-los, i que aquests hauran de continuar. Anna Rovira, tècnica de l’Àrea d’Ensenyament del consistori, explica perquè és interessant aquesta iniciativa.

D’altra banda, per aquelles persones amb ganes de culturitzar-se, el consistori els proposa el web queensapsdesantjordi.cat, un joc de preguntes i respostes de la diada amb premi final inclòs.

Ja arribats a dijous, diada de Sant Jordi, durant tot el dia s’han previst diferents activitats. D’una banda, a través d’aquesta emissora, el programa De Cap a Peus Confinats permetrà enviar un missatge de Sant Jordi a la persones que es vulgui.

A partir d les 11 del matí, el compte d’Instagram de la Bilbioteca Enric Miralles (@bibliopalafolls) oferirà un Instagram Live amb un taller familiar anomenat “Rosa de Sant Jordi”, i que es podrà seguir amb diferent material per crear manualitats. Un cop feta la creació, es demanarà que es comparteixi amb una fotografia a les xarxes amb l’etiqueta #SantJordiConfinats i #Palafolls.

Ja a la tarda, la Diada de Sant Jordi palafollenca oferirà titelles, també a través de l’Instagram Live de la biblioteca. Rovira explica que serà una bona manera perquè les famílies es diverteixin i coneguin, amb un altre format, la història de Sant Jordi.

Entre les propostes de Sant Jordi, i seguint a l’Instagram de la Biblioteca Enric Miralles, a partir de dos quarts de 8 del vespre es podrà gaudir del contacontes al revés del “Drac Bo”. Serà l’última activitat d’una programació de Sant Jordi atípica i obligada pel coronavirus, però que intentarà mantenir viu l’esperit cultural de la jornada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics