URGENT

Palafolls celebrarà dijous un Sant Jordi reinventat

Compartiu aquesta història

La pandèmia del coronavirus ha alterat la rutina de tots els àmbits de la societat, i no se n’escapa tampoc el cultural. Tradicions com Setmana Santa ja van veure’s afectades per la COVID-19, sense celebracions al carrer, i la propera cita marcada al calendari que enguany haurà de reinventar-se és Sant Jordi.

La diada del llibre i de la rosa d’enguany no tindrà, als carrers, cap d’aquests dos elements, així com tampoc el bullici de gent que surt a gaudir d’aquesta jornada en plena primavera, almenys aquest proper dijous 23 d’abril.

A Palafolls, sense ser excepció d’aquesta situació, la situació ha obligat a fer un reajustament de les celebracions previstes per aquest Sant Jordi. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Palafolls ha fet públiques diferents propostes d’activitats que, tot i que siguin telemàtiques, permetran poder gaudir de l’essència de la diada.

Durant aquests dies previs a dijous, Sant Jordi, es proposen a la ciutadania 3 activitats sense sortir de casa. D’una banda, es demana que s’engalanin els balcons amb roses i dracs, seguint les propostes que hi ha als webs pinterest.es, genius.diba.cat o agora.xtec.cat.

Pels més amants de l’escriptura, es proposa el joc del microrelat. Es tracta de proposar, via Twitter o Instagram, un microrelat als amics, etiquetant-los, i que aquests hauran de continuar. Anna Rovira, tècnica de l’Àrea d’Ensenyament del consistori, explica perquè és interessant aquesta iniciativa.

D’altra banda, per aquelles persones amb ganes de culturitzar-se, el consistori els proposa el web queensapsdesantjordi.cat, un joc de preguntes i respostes de la diada amb premi final inclòs.

Ja arribats a dijous, diada de Sant Jordi, durant tot el dia s’han previst diferents activitats. D’una banda, a través d’aquesta emissora, el programa De Cap a Peus Confinats permetrà enviar un missatge de Sant Jordi a la persones que es vulgui.

A partir d les 11 del matí, el compte d’Instagram de la Bilbioteca Enric Miralles (@bibliopalafolls) oferirà un Instagram Live amb un taller familiar anomenat “Rosa de Sant Jordi”, i que es podrà seguir amb diferent material per crear manualitats. Un cop feta la creació, es demanarà que es comparteixi amb una fotografia a les xarxes amb l’etiqueta #SantJordiConfinats i #Palafolls.

Ja a la tarda, la Diada de Sant Jordi palafollenca oferirà titelles, també a través de l’Instagram Live de la biblioteca. Rovira explica que serà una bona manera perquè les famílies es diverteixin i coneguin, amb un altre format, la història de Sant Jordi.

Entre les propostes de Sant Jordi, i seguint a l’Instagram de la Biblioteca Enric Miralles, a partir de dos quarts de 8 del vespre es podrà gaudir del contacontes al revés del “Drac Bo”. Serà l’última activitat d’una programació de Sant Jordi atípica i obligada pel coronavirus, però que intentarà mantenir viu l’esperit cultural de la jornada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics