El geriàtric i l’Ajuntament fan proves als treballadors de la residència

Foto: Geriàtric Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els centres de gent gran són un dels punts crítics en la gestió de la pandèmia del Covid19. Les persones grans són el principal grup de risc de complicacions al contagi del coronavirus i per això des del 12 de març els centres estan tancats a visites externes i han extremat les mesures de prevenció per evitar que el virus entri als geriàtrics.

En aquest temps, davant la impossibilitat de fer proves als residents, s’ha controlat als usuaris per identificar qualsevol dels símptomes associats a la pandèmia.

A l’espera que es puguin fer les proves a tots els avis i àvies i, tenint en compte que els únics que entren i surten del centre són els propis treballadors, l’Ajuntament de Palafolls juntament amb el propi centre residencial, han cofinançat proves a tots els treballadors del geriàtric.

Eva Àlvarez, treballadora social de la residència, explica que les proves han detectat 4 treballadors que han estat en contacte amb la Covid19, però que després de noves proves s’ha confirmat que no poden contagiar.

Per tant tots els treballadors continuen en la seva tasca habitual al centre, que actualment dona servei a 57 persones.

Els professionals continuen controlant per detectar presumptes símptomes entre els avis confinats al centre. De moment no s’ha detectat cap usuari amb coronavirus. Àlvarez explica que quan hi ha algun símptoma, s’aïlla la persona fins que se li fan les proves i explica que actualment tots els residents i professionals estan bé.

Des de fa setmanes el centre té estipulades diferents mesures, com ara la divisió dels residents en diferents espais per reduir el risc de contagis. També la Policia Local de Palafolls ha desinfectat, en dues ocasions, tot el centre geriàtric amb màquines d’ozó.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics