URGENT

A partir de demà diumenge es permet la sortida d’infants al carrer

Compartiu aquesta història

El Govern espanyol anunciava aquesta setmana una de les decisions per flexibilitzar les mesures de confinament. En concret, es tracta de permetre la sortida d’infants al carrer, un sector d’edat especialment vulnerable i que porta pràcticament un mes i mig sense poder sortir de casa.

Aquesta mesura, que experts i famílies ja havien demanat contemplar durant aquests darrers dies, entrarà en vigor a partir de demà diumenge. En concret, es permetrà la sortida d’infants de fins a 14 anys, com a molt en grups de 3 i acompanyats d’un adult, un cop al dia i durant un màxim d’una hora, i com a molt lluny a 1 quilòmetre del domicili.

Ho explicava aquesta setmana el vicepresident de Drets Socials del Govern, Pablo Iglesias.

La mesura permetrà que, per primera vegada des de la implementació de l’estat d’alarma, els 6 milions de nens i nenes de menys de 14 anys que actualment hi ha arreu de l’Estat espanyol puguin sortir a esbargir-se a la via pública.

Iglesias puntualitzava que es permetrà a la mainada sortir a passejar, jugar, córrer o fer exercici, respectant les distàncies de seguretat, i que els infants podran portar les seves joguines. En cap cas, però, es podran utilitzar els jocs infantils del carrer, que es mantindran tancats.

El Govern espanyol ha establert una franja horària de sortida dels nens i nenes d’entre 9 del matí i 9 del vespre, però demana evitar les hores punta per tal de minimitzar el risc de contagi de la COVID-19.

Pel que fa als menors d’entre 14 i 18 anys, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va assegurar que poden sortir per fer les mateixes activitats que es permeten fer als adults, sempre amb el permís dels seus tutors legals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics