URGENT

Investiguen l’alcaldessa de Calella en una peça separada dins la causa del 3%

Compartiu aquesta història

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata va imputar aquesta setmana a quatre exconsellers de la Generalitat i vuit ex-alts càrrecs de Convergència Democràtica de Catalunya per presumpte blanqueig de capitals, procedents de donacions i comissions que, suposadament, hauria cobrat el partit.

Dins de la causa del 3%, que des del 2014 busca actuacions delictives en el finançament de CDC, l’Audiència Nacional ha obert una peça denominada “Donacions Blanqueig” en què s’imputa als exconsellers Felip Puig, Jordi Jané, Pere Macias i Irene Rigau, així com a l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, o l’exalcalde de Lloret, Xavier Crespo, entre altres ex-alts càrrecs.

Segons la Fiscalia Anticorrupció, els dotze imputats en la peça haurien fet donacions al partit amb les quals es blanquejaven diners procedents de comissions il·legals. El jutge De la Mata considera que hi ha prou indicis per pensar que, amb les seves donacions, sobretot entre els anys 2009 i 2010, es van fer aflorar quantitats de diner negre que procedien de pagaments d’empresaris per accedir a obra pública. A finals de gener, la Fiscalia Anticorrupció ja havia sol·licitat que s’investigués als 4 exconsellers convergents.

Per la seva banda, Candini s’ha defensat amb un missatge a través del seu compte de Twitter en què afirma que “jutjar abans d’hora no és una bona idea”, i assegurant que anirà “on calgui” per evidenciar que l’acusen “sense fonament”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics