Els hospitals de Blanes i Calella comencen a recuperar l’activitat quirúrgica

Foto: CSMS
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: CSMS

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha anunciat que, mica en mica, s’està recuperant l’activitat quirúrgica dels dos hospitals de la nostra zona. Ho fa després que s’hagués de dur a terme una reorganització de les àrees quirúrgiques dels dos centres per tal de donar resposta als pacients en estat més greu per culpa de la Covid-19.

Concretament, la corporació sanitària ha anunciat que s’estan prioritzant les actuacions que no són ajornables, principalment la de pacients oncològics a l’Hospital Sant Jaume de Calella, i també la de pacients de traumatologia i oftalmologia a l’Hospital Comarcal de Blanes.

Segons explica la CSMS, arran de la crisi sanitària que ha provocat el coronavirus es va haver de preparar de forma provisional l’àrea de reanimació postquirúrgica tant de l’hospital calellenc com del blanenc, per poder donar l’atenció necessària als pacients en estat més crític que requerien ventilació mecànica, per suplir la manca d’UCI dels dos centres.

La instal·lació de les Unitats de Cures Intensives provisionals a les àrees de reanimació dels dos hospitals va permetre habilitar una dotzena de llits entre els dos centres hospitalaris i acollir vora una cinquantena de pacients en estat crític des de l’inici de la pandèmia. En aquest sentit, des de ja fa uns dies, segons informa la CSMS, no s’ha registrat cap nou ingrés de pacients de gravetat que requerissin ventilació mecànica.

L’ens sanitari ha informat que, després dels treballs de desinfecció pertinents, s’aniran posant en funcionament de forma progressiva alguns dels quiròfans que fins ara estaven destinats a atendre pacients amb Covid-19. La corporació explica que la recuperació de l’activitat es farà en funció de la capacitat, adaptant el nombre de quiròfans i també el nombre de llits per a pacients sense Covid-19 segons l’evolució de la pandèmia.

Segons ha informat la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, tant a Calella com a Blanes es mantindrà una part de l’àrea quirúrgica per a pacients amb coronavirus, i segons com evolucioni la pandèmia i si fos necessari, els espais que fins ara han acollit els pacients més greus es tornarien a adaptar totalment.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics