Palafolls arriba a la vintena de casos confirmats de Covid-19

Test de detecció ràpida de la COVID-19 - Foto: Jarun Ontakrai
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons les dades del Departament de Salut, a Palafolls el nombre de casos confirmats de coronavirus arriba a la vintena, amb 83 casos sospitosos i una taxa de 24 contagiats per cada 10.000 habitants, la segona més baixa dels pobles del voltant, rere Pineda on hi ha 21 contagiats confirmats per cada 10.000 habitants. En aquesta població veïna hi ha 58 casos confirmats.

D’altra banda, a Malgrat ja s’han detectat 100 casos de coronavirus entre la seva població. Es tracta de positius detectats a partir de proves mèdiques i, per tant, no compta als possibles contagis asimptomàtics o als qui han passat el virus sense fer-se proves.

Cal recordar que aquestes proves i els testos només es fan a persones amb simptomatologia greu o a personal de risc.

De fet, les mateixes dades informen que actualment hi ha detectats 206 possibles casos al municipi.

Són persones amb símptomes de coronavirus, a les que un professional sanitari els classifica com a casos sospitosos de Covid-19, però que no tenen cap resultat de prova positiva.

Amb aquest nombre de persones confirmades, Malgrat registra una taxa de prop de 50 infectats per cada 10.000 habitants, la més alta dels pobles del voltant.

A Blanes hi ha 159 confirmats amb prova mèdica i una taxa de 40 contagiats, mentre que a Tordera 41 persones han donat positiu per covid19 i la taxa estandarditzada de contagis s’apropa als 25 contagis per a cada 10.000 habitants.

Segons les dades facilitades per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, actualment hi ha 39 persones ingressades als hospitals de Blanes i Calella. Són menys de la meitat del pic registrat a principis de mes. Llavors hi havia 83 persones ingressades entre els dos centres sanitaris.

De fet el nombre d’ingressats s’ha estabilitzat en les últimes jornades i es troba al voltant de la 40a.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics