URGENT

Malgrat aprova ajuts urgents per persones i famílies en situació de vulnerabilitat arran del coronavirus

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha aprovat recentment destinar 340 mil euros del superàvit del 2019 a ajudar econòmicament a persones i famílies que visquin en règim de lloguer i que es trobin en situació de vulnerabilitat arran d la pandèmia de la Covid-19.

Els ajuts es divideixen en dues línies. La primera, a la que es destinaran 238.000 € a pal·liar els problemes habitacionals de les famílies de Malgrat amb ajuts directes de 600 € per cada família.

La segona línia, a la que es destinaran 102.000 euros, buscar permetre fer front a les despeses bàsiques del dia a dia com aliments, medicaments o subministres.

En parla Jofre Serret, primer tinent d’alcalde de Malgrat.

Serret recorda que el govern central permet als consistoris destinar el 20% del seu superàvit a actuacions d’urgència. A Malgrat això suposa uns 670.000 €, dels quals, de moment, el consistori ja ha congignat la meitat a aquestes ajudes anunciades aquesta setmana.

Aquest ajut urgent i extraordinari, impulsat des de les regidores d’Acció Social i Habitatge, és una ajuda econòmica a fons perdut, i té per objectiu garantir ingressos suficients per assegurar la cobertura de les necessitats bàsiques, ja siguin d’urgència o d’inserció, a les persones o famílies en situació de vulnerabilitat pel coronavirus.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics