Les Festes Majors, a l’espera de l’evolució de la pandèmia

El grup Oques Grasses, durant la seva actuació a la Festa Major de Palafolls 2019 - Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Si es compleixen les fases del desconfinament anunciades ahir pel govern central, la “nova normalitat” hauria d’arribar justs abans de l’estiu. De tota manera és una planificació que es podria veure alterada si canvien les previsions i el comportament de la pandèmia.

Això fa que a hores d’ara els ajuntaments de la zona siguin prudents a l’hora de plantejar-se les seves festes majors.

La primera del calendari, al nostre voltant, és la de Blanes. Les Festes de Sta Anna són un innegable atractiu turístic per la ciutat sobretot gràcies a les nits de foc d’artifici, que reuneixen milers de persones a la platja del municipi. Enguany els focs, a més, arribaven a la seva 50a edició.

Des de l’Ajuntament estan a l’expectativa de l’evolució del covid19 i esperen poder tirar endavant la festa amb la major normalitat, per això estan “apurant al màxim” per concretar i contractar les activitats de la Festa Major i del concurs internacional de focs d’artifici. Albert Sanz, regidor de festes de Blanes recorda que la celebració de la festa ajudaria a reactivar l’economia local.

A Malgrat el consistori és conscient que la festa major d’enguany, probablement, no podrà ser com ha sigut fins ara. En aquest sentit, la regidora de cultura, Lurdes Borrell, explica que cal buscar alternatives per continuar oferint la Festa Major de Sant Roc, a l’agost, però adaptada a les circumstàncies.

La Festa Major de Palafolls se celebra al setembre i, per tant, és la que està més lluny en el calendari i pot comptar amb més garanties de poder-se realitzar amb major normalitat. Davant d’això, el consistori es mostra prudent però continua treballant per poder celebrar la festa mb la major normalitat possible. Susanna Pla, regidora de Cultura, explica que ja tenen una programació pensada, però que encara s’ha de treballar amb les entitats locals. En aquest sentit explica que ja tenen en ment les actuacions, concerts i activitats que els agradaria oferir al setembre.

Les festes majors, a banda de ser activitats lúdiques pels vilatans, són també un evident revulsiu econòmic pel teixit comercial i de restauració de cada municipi, justament dos sectors molt afectats per la pandèmia del coronavirus.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics