URGENT

Premien una estudiant palafollenca pel seu treball de recerca “Les dones i les plantes remeieres”

Compartiu aquesta història

Georgina Reyes, estudiant de segon de Batxillerat de l’Institut de la Font del Ferro de Palafolls, ha estat guardonada amb el Premi ex-aequo de la 5a edició del Premi AMIT-CAT de l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues de Catalunya.

El treball de Reyes, titulat “Les dones i les plantes remeieres”, se centra en la utilització de les plantes com a medicina i en la contribució que hi han fet les dones.

Segons destaca la resolució que ha emès el jurat del premi, el treball de Reyes no només descriu la forma de treball i quines van ser les darreres dones actives en la utilització de les plantes com a medicina, sinó que també “s’interessa pels aspectes socials i econòmics de l’època i de la zona que van conduir a algunes dones a ‘anar pel món’, una informació que va obtenir de la seva visita al Museu de les trementinaires de Tuixent”.

El jurat també destaca que, després de fer un recull de principis actius que es troben a les plantes, l’autora, com a part pràctica, fa ús d’una recepta ja existent i elabora un ungüent contra la picor de les picades de mosquits, en fa mostres i fa una primera avaluació de la seva eficàcia”.

Els membres del jurat han considerat a l’alumna palafollenca mereixedora del premi “per la qualitat, el grau d’elaboració, l’excel·lent presentació de treball així com pel rigor amb què l’autora ha abordat la part experimental”.

Reyes, amb qui ha pogut parlar aquesta emissora, ha explicat com va sorgir la intenció de presentar-se al certamen i com va rebre la notícia.

Reyes ha explicat que des de l’organització del certamen se li ha comunicat que la cerimònia d’entrega dels premis quedarà pendent fins que les circumstàncies permetin la seva celebració, i ha destacat també la intenció del concurs.

Des del claustre de professors de l’Institut de la Font del Ferro de Palafolls s’ha felicitat públicament a Georgina Reyes i també a la seves tutores, Jezabel Palacios i Gemma Garcia Alonso, per haver aconseguit el premi. Des del centre de secundària s’ha assegurat que “notícies com aquestes encoratgen tant a professorat com a alumnat a seguir pel camí del rigor i l’esforç en els aprenentatges”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics