Malgrat recela de les dades de contagiats per coronavirus

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Una de les controvèrsies d’aquesta pandèmia és conèixer les dades reals de persones contagiades o les defuncions provocades directament per la Covid-19.

Des de fa unes setmanes Salut dóna informacions relatives al nombre de contagis confirmats o persones sospitoses. Ho fa a través d’un mapa per localitats però que, en aquestes setmanes, ha patit també canvis en els valors i les dades; unes dades que han patit contradiccions i que han provocat cert desconcert.

A Malgrat, per exemple, a principis de setmana hi havia entorn als 90 casos, dimarts al matí s’arribava al centenar de confirmats i a la tarda la xifra augmentava clarament fins als 153 contagiats.

El primer tinent d’alcalde de Malgrat, Jofre Serret, recela d’aquestes dades. Afirma que els centres privats de diagnòstic no introdueixen les dades a diari i que això fa que augmenti el nombre de contagiats de sobte. Serret demana que es puguin fer testos massius per tenir una radiografia fidel de la realitat, ja que no creu que les dades actuals que ofereix aquest portal siguin molt acurades.

Serret explica que no es poden fer comparacions entre poblacions, a partir d’aquestes dades, ja que el mostreig no és igual a cada poble. El primer tinent d’alcalde afirma que el nombre de contagiats a Malgrat és sensiblement més alt pel fet que s’hagin fet més proves, hi ha moltes residències geriàtriques i col·lectius del tercer sector que s’han fet els testos.

A més, a dia d’avui a Malgrat hi ha 290 casos sospitosos de Covid-19. En aquest grup s’inclouen aquelles persones que un professional sanitari ha diagnòstic com a possible cas, però que no té cap prova positiva que ho certifiqui.

A Palafolls, segons aquestes dades del portal web, hi ha 20 casos confirmats i 110 possibles casos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics