URGENT

Tot a punt per la reobertura de Roig i Jalpí

Compartiu aquesta història
Imatge del carrer Roig i Jalpí, la setmana passada – Foto: RP

L’Ajuntament de Palafolls retirarà avui dijous les tanques que barren l’accés al carrer Roig i Jalpí, donant per finalitzades les obres de reforma que s’han estat duent a terme en aquest carrer durant els darrers mesos. Tot i que avui es retiren les tanques, serà demà quan el consistori permetrà oficialment el pas del trànsit de vehicles.

Les obres de reforma del carrer Roig i Jalpí van entrar la setmana passada a la seva fase final, amb l’aplicació de la senyalització horitzontal del carrer. Ho van fer després de mesos de treballs i de retards en les previsions, fruit d’imprevistos diversos. Al mes de gener, el temporal Gloria va paralitzar l’activitat durant uns dies degut a l’afectació de la borrasca, però també van sorgir altres entrebancs des de les mateixes obres, ja que es va detectar la necessitat de substituir tot el clavegueram d’aigües residuals i un tram de la canonada d’aigua potable, cosa que va obligar a actuar-hi d’imprevist.

Jordi Villaret és regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palafolls.

Les obres s’han acabat allargant més del que estava previst, també, degut al coronavirus. Just abans de l’arribada de la pandèmia, el consistori preveia acabar els treballs a finals del passat mes de març, però la Covid-19 va obligar a aturar la seva activitat durant diversos dies.

D’altra banda, els veïns de la zona han reclamat a l’Ajuntament que s’apliquin mesures reductores de velocitat per evitar els excessos dels conductors, en un carrer que reuneix les condicions idònies per aquells qui volen passar-se del límit –és ample, fa baixada i ara té l’asfalt nou. En aquest sentit, Villaret ha explicat que s’hi preveu la instal·lació de coixins berlinesos per reduir la velocitat dels vehicles.

El govern palafollenc va aprovar la reforma del carrer Roig i Jalpí el passat mes de setembre, després de modificar el projecte que havia previst l’anterior executiu local, argumentant que el cost del primer era massa elevat i que la nova proposta era més austera.

El pressupost destinat a la reforma del carrer Roig i Jalpí ha estat de 360.000 euros, i ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics