S’activa una prestació d’urgència per a afectats per la crisi del coronavirus

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des d’avui dijous, el Govern de la Generalitat ha activat un ajut extraordinari destinat a la cobertura de subministraments bàsics i adreçat a persones i famílies afectades per la crisi ocasionada per la Covid-19.

La prestació, que prové d’una dotació pressupostària de 20 milions d’euros prevista pel govern català, consisteix en un ajut extraordinari per a la sostenibilitat econòmica de les famílies catalanes per un import de 200 euros, en un pagament únic, i que té per objectiu facilitar l’adquisició de productes d’alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics.

Segons ha informat l’Ajuntament de Palafolls, la prestació s’adreça a persones físiques, en estat laboral actiu, que tinguin càrregues familiars i que es trobin en algun dels diversos supòsits que ha estipulat el Govern. D’una banda, que siguin treballadors per compte aliè afectats per un ERTO per força major o per causes econòmiques, tècniques i de producció; també treballadors per compte aliè, fixes discontinus, afectats per un ERTO; treballadors per compte aliè afectats per l’extinció del contracte de treball i, per últim, treballadors per compte propi amb suspensió o reducció de l’activitat econòmica.

El termini per sol·licitar aquests ajuts ha començat avui dijous i restarà obert fins que s’acabi la dotació pressupostària destinada a la prestació. Les peticions es poden tramitar a través d’aquest enllaç. La sol·licitud es resoldrà en el termini de 7 dies hàbils. Un cop atorgat l’ajut, el pagament es farà mitjançant transferència bancària i en un màxim de 7 dies hàbils.

El consistori palafollenc ha informat que cada unitat familiar té dret a una sola prestació extraordinària per subministraments bàsics. Tot i així, aquest ajut serà compatible amb la percepció de qualsevol altre ajut o prestació concedida per altres administracions, ens públics o privats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics