S’ajorna la visita guiada dels Empestats de Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

És una de les activitats estrella de la Festa Major de Malgrat de Mar i reuneix centenars de persones, deixant-ne moltes més sense entrada. És la visita guiada que des de fa 9 anys s’organitza a l’agost a Malgrat de Mar per recrear i explicar el pas de la pesta bubònica per aquest municipi veí al segle XVII.

L‘organització ha comunicat aquest cap de setmana que l’edició d’enguany no es farà ja que, per culpa del confinament, no s’han pogut fer les trobades necessàries per posar fil a l’agulla en la preparació de l’activitat. De fet ja es tenia la idea i la planificació bàsica, però la ruta guiada dels Empestats necessita molt treball a mesos vista, cosa que no s’ha pogut fer.

Segons expliquen des de l’organització, la idea i la temàtica que es preveia per aquest any es guarda per d’aquí a dos anys, ja que l’any que ve serà el desè aniversari dels Empestats i es prepara una edició especial.

La visita guiada és l’activitat estrella de la Festa dels Empestats, però no és l’única. També es fan activitats pels més petits i xerrades històriques entorn a l’impacte de la pesta i la realitat social del segle XVII. Aquestes activitats es podrien fer encara aquesta any i l’entitat organitzadora no descarta fer noves activitats  per mantenir viu l’esperit de la festa.

Cada any unes 600 persones participen dels grups de visita guiada  per diferents escenaris de la pesta a Malgrat, però són moltes les que no aconsegueixen entrada després de fer hores de cua. Un dels èxits d’aquesta activitat és que aglutina la participació de moltes entitats locals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics