Els esportistes d’alt nivell i professionals federats ja poden sortir a entrenar fora de casa

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Entre les mesures aplicades en aquesta fase 0 hi ha també la represa dels entrenaments per part dels esportistes professionals. En aquest cas s’estableixen dos règims; d’una banda, els esportistes que estan qualificats d’alt nivell o “interès nacional”, i de l’altra els professionals federats.

Els esportistes que pertanyen al primer grup poden entrenar-se on vulguin i durant l’estona que vulguin, i poden comptar amb entrenador, sempre a una distància de 2 metres. Pel que fa als esportistes del segon grup, aquests han d’entrenar-se dins les franges horàries comunes que s’apliquen als aficionats, però poden sortir al carrer dues vegades al dia enlloc d’una.

La nova mesura afecta, entre altres, a la triatleta palafollenca Anna Rovira, que durant aquestes setmanes de confinament ha hagut d’adaptar la rutina d’entrenament a la impossibilitat, fins aquest cap de setmana, d’entrenar-se a l’aire lliure.

En una entrevista a aquesta emissora, Rovira ha explicat que just abans de l’inici de l’estat d’alarma tenia prevista al calendari una nova competició, que ha quedat ajornada com tota la resta de proves previstes en les dates més pròximes, i recorda que l’activitat física que ha practicat aquestes setmanes, més enllà de ser manteniment, ha servit per continuar preparant-se de cara a la futura represa de les competicions.

Davant les noves mesures decretades pel Govern espanyol, els esportistes d’alt nivell i els professionals federats reben aquests dies un certificat expedit per les respectives federacions i organismes pertinents que els acredita per poder realitzar la seva pràctica esportiva, a banda de dues vegades al dia, també més enllà del seu terme municipal, i fer-ho arreu de la província. Tot i així, Rovira destaca la idoneïtat de l’entorn de Palafolls pel seu entrenament.

Rovira ha remarcat també que, davant de la tornada als entrenaments a l’aire lliure i les ganes acumulades, cal tenir paciència i no voler anar massa ràpid, amb l’objectiu d’evitar possibles lesions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics