L’atur s’apropa a les 700 persones l’últim mes a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les últimes xifres de l’atur publicades per l’Observatori de Treball de la Generalitat mostren un repunt notable de les persones sense feina a Palafolls. Segons les dades corresponents a l’abril, al nostre municipi hi ha un total de 693 persones en situació d’atur; són 64 més que l’anterior registre, i la xifra se situa per sobre de les més altes dels últims anys. Cal destacar que, dins d’aquestes dades, no s’hi inclouen les persones afectades per ERTO.

El passat gener l’atur ja va trencar la barrera de les 600 persones a Palafolls, dins d’una dinàmica creixent que s’observava des del mes de setembre. Al febrer la xifra va recular lleugerament, però al març va tornar pujar.

A les poblacions de la nostra zona, la tendència de les xifres de la desocupació també ha estat creixent, com ho és, de fet, arreu de la nostra comarca. A Malgrat l’atur suma 123 persones més, amb una xifra total de 1.363 habitants en recerca de feina; una xifra similar a la que es registra a Tordera, en què la desocupació ha incrementat en 125 persones aquest mes d’abril, situant el total en 1.376 veïns i veïnes sense feina.

També puja l’atur a Pineda, que amb 233 persones més ja té un total de 2.587 habitants en situació de desocupació, així com a Santa Susanna, on se supera la barrera dels 200 aturats després que la xifra hagi augmentat en 24 persones aquest últim mes. En el cas de Blanes, la desocupació s’ha enfilat aquest abril per sobre dels 3.460 habitants, amb un increment de 437 persones respecte l’anterior registre.

A nivell comarcal, l’atur afecta actualment a més de 29 Mil maresmencs i maresmenques, després que aquest abril s’hagin registrat 2.802 persones més en situació de desocupació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics