Palafolls acaba d’instal·lar les càmeres de lectura de matrícules

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ja estan col·locades les 4 càmeres que en breu controlaran els vehicles que entren i surten del nostre municipi.

Es tracta de càmeres que llegeixen les matrícules dels diferents vehicles i que estan permanentment connectades a una base de dades compartida entre els diferents cossos de seguretat, i que alerta als policies del pas de qualsevol matrícula fitxada per algun delicte o per robatori.

És el mateix sistema que es va instal·lar ja fa uns anys a Malgrat de Mar i que, segons la policia d’aquest municipi, ha ajudat a solucionar i rebaixar el nombre de delictes. De fet, han ajudat a resoldre alguns delictes i a detenir a presumptes lladres, entre d’altres.

A Palafolls s’han instal·lat quatre lectors de matrícules a temps real. Dues estaran a la carretera d’accés a la Costa Brava. Una d’aquestes càmeres, la de la passera, es va acabar d’instal·lar ahir al matí, però també n’hi ha a l’accés de Sant Genís i a Ciutat Jardí i una última a Mas Reixach.

Aquestes càmeres de control viari no serviran per multar ni com a radar de velocitat, i podrien entrar en funcionament a principis d’estiu, un cop es connectin al sistema, facin el període de proves i es senyalitzin les advertències sobre control de videovigilància.

A banda d’aquests 4 lectors de matrícules, l’Ajuntament també instal·larà dues càmeres més de seguretat ciutadana que gravaran contínuament el què passi a la plaça de les Valls d’Ax i al Fòrum Palatiolo. Es tracta de dues places molt concorregudes del centre de Palafolls i que estaran vigilades 24h amb aquestes càmeres de seguretat. Aquestes càmeres es controlaran des de la caserna de policia local.

Aquestes 2 càmeres de seguretat es sumaran a les 6 que han de controlar les àrees de reciclatge que sumen més casos d’incivisme i d’abocaments il·legals. Aquestes càmeres també es controlaran des de la comissaria i estaran ubicades a Sant Genís, Mas Reixac i Mas Carbó –llocs on hi haurà 1 càmera-, així com a Ciutat Jardí, on se n’instal·laran 3.

Aquesta 10a de càmeres de seguretat ciutadana encara no s’han començat a instal·lar, tot i que les 6 que han de controlar els abocaments il·legals estan pendents des de l’entrada en funcionament del nou sistema de recollida d’escombraries.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics