URGENT

Malgrat decideix no cobrar la taxa de terrasses de bars i restaurants durant el 2020

Compartiu aquesta història

El consistori malgratenc va prendre aquesta decisió aquesta setmana passada arran de l’afectació de la crisi de la Covid-19.

Segons informen els Serveis Econòmics de l’Ajuntament de Malgrat, un total de 52 establiments es beneficiaran d’aquesta mesures, que es quantifica en prop de 60 Mil euros. L’Ajuntament ha informat que als 4 establiments que ja havien pagat la taxa se’ls retornarà l’import.

De fet, tal i com explica el consistori, a banda d’aquests 52 bars i restaurants, hi ha 21 establiments del Passeig Marítim de Malgrat que ja no pagaven aquesta taxa, després que així ho acordés el govern per tal de pal·liar els efectes de les obres de reforma de l’espai. En aquest cas, la xifra de les taxes no abonades suposa més de 37 Mil euros, segons informa el consistori.

L’alcalde de Malgrat, Joan Mercader, explica que la mesura adoptada ajudarà als bars i restaurants en una temporada estival que de moment es presenta amb moltes restriccions a l’hora d’obrir.

No és l’única mesura que està estudiant el consistori, que ja avança que en breu començaran les trobades de la comissió de treball acordada fa unes setmanes per enfilar les mesures per combatre la crisi provocada pel covid19.

Paral·lelament, també la setmana passada el consistori malgratenc va anunciar l’inici de la devolució de les quotes  de les contribucions de la segona fase de les obres del Passeig Marítim. En total, l’Ajuntament calcula el retorn d’un import global de 800 Mil euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics