Es va reduint el nombre de trucades d’assistència a persones vulnerables de Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Arran de la situació d’emergència sanitària, l’Ajuntament de Palafolls va posar en marxa diverses mesures per atendre, especialment, als col·lectius més vulnerables del municipi. Entre aquestes, el consistori va posar en marxa un servei de trucades telefòniques per part d’un equip de professionals que servien per atendre i fer uns seguiment de persones grans i en situació de més vulnerabilitat. D’una banda, l’Ajuntament ha trucat a persones que ja eren usuàries de Serveis Socials o del Respir, i de l’altra també a altres persones d’edat avançada o en situació de vulnerabilitat per conèixer la seves necessitats, si els calien alguns encàrrecs o el seu estat anímic, entre altres.

A mitjans d’abril, l’Ajuntament xifrava en prop de 900 els veïns i veïnes ateses pel servei, i mica en mica el nombre de persones ateses ha anat disminuint amb la millora progressiva de la situació.

La Isabel és una de les persones a la qual l’Ajuntament trucava regularment, i ha explicat que ahir li van anunciar que la trucaven per última vegada, però que en cas de necessitar alguna cosa ho podia fer saber sense cap problema. Aquesta veïna palafollenca de 80 anys, d’origen badaloní, es mostra molt satisfeta de l’assistència rebuda.

En el cas de la Isabel, ella mateixa explica que no li ha fet falta que els voluntaris li anessin a buscar encàrrecs, ja que la seva filla viu davant del seu domicili i l’ha pogut ajudar. Afirma, però, que les trucades li han fet companyia i que està molt contenta del tracte rebut al municipi.

Durant aquestes setmanes de confinament, un equip format per 5 persones, entre elles psicòlegs especialitzats, s’han dedicat a mantenir el contacte telefònic amb les persones que més ho han necessitat, amb l’objectiu d’evitar situacions de vulnerabilitat agreujades per la crisi del coronavirus.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics