L’Ajuntament treu a licitació les franges perimetrals de manteniment forestal a Mas Reixach i Mas Carbó

S'incendien uns matolls en una finca abandonada de St Lluís. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Recentment, el consistori palafollenc ha tret a concurs l’execució dels treballs forestals d’obertura de franges perimetrals que s’utilitzen per evitar el risc de propagació d’incendis de les zones forestals cap a les parts urbanes.

La publicació al perfil del contractant es va fer aquest passat dilluns, i el termini perquè les empreses hi presentin les seves ofertes acabarà el proper dilluns 11 a la tarda. En aquest cas, els treballs se centren en les urbanitzacions de Mas Reixach i Mas Carbó.

En parla Aleix Freixa, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls.

El pressupost base de licitació pels treballs de les franges perimetrals és d’entorn als 10.660 euros. Aquestes tasques de protecció contra incendis, que aconsegueixen desbrossar un espai determinat entre zona habitada i bosc per evitar l’avançament de les flames en cas d’incendi, es fan de forma alternada entre Ciutat Jardí i el centre, d’una banda i, de l’altra, Mas Reixach i Mas Carbó, urbanitzacions on s’actuarà enguany.

Palafolls va ser, ja fa més d’una dècada, el primer municipi del Maresme en complir la normativa relativa a les franges perimetrals, on no només s’actua a les urbanitzacions –envoltades de bosc- sinó també en zones del municipi que també són pròximes a terreny forestal i on pot haver-hi risc d’incendi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics